Wordpress

WordPress Wp-Admin/Wp-Login Giriş Yolunu Değiştirme

Yönetici sayfanızı korumanın basit ama etkili bir yolunu mu arıyorsunuz? Öyleyse, oturum açma sayfasının konumunu değiştirmek için WPS Hide Login eklentisini kullanabilirsiniz.

Bir web sitesine girmenin en popüler yöntemi kaba kuvvettir (doğru olana kadar oturum açma bilgilerini sürekli olarak girmek).

Ancak, oturum açma bilgilerini nereye gireceğinizi bilmiyorsanız, bir web sitesine zorla giremezsiniz. Bu nedenle, bu yöntem oldukça etkilidir.

Bugün, yönetici sayfanızı WPS Hide Login eklentisi ile nasıl koruyacağınızı göstereceğim.

Eklentiyi İndirin ve Yapılandırın

WPS Hide Login eklentisi, herhangi bir dosyayı yeniden yazmadan WP oturum açma konumunuzu değiştirmenize olanak tanır. Bunun yerine, eklenti yalnızca sayfa isteklerini yakalar ve sizi seçtiğiniz konuma gönderir.

BuddyPress, Jetpack vb. gibi bu girişi kullanan başka eklentiler çalıştırıyorsanız endişelenmenize gerek yok, bu eklenti uyumludur.

Ancak, bazı eklentilerin wp-login.php olarak kodlandığını unutmayın. Bu gibi durumlarda, eklentiler düzgün çalışmaz veya buna müdahale etmez.

Eklentiler’e tıklayarak ve sol taraftaki yönetici panelinde Yeni Ekle seçeneğini seçerek başlayalım.

Eklentiler'e tıklayarak ve sol taraftaki yönetici panelinde Yeni Ekle seçeneğini seçerek başlayalım.

Mevcut arama kutusunda WPS Hide Login’i arayın. Bu, yararlı bulabileceğiniz ek eklentileri açacaktır.

Mevcut arama kutusunda WPS Hide Login'i arayın. Bu, yararlı bulabileceğiniz ek eklentileri açacaktır.

WPS Hide Login eklentisini bulun ve “Şimdi Kur” düğmesine tıklayın ve eklentiyi kullanmak için etkinleştirin.

WordPress wp-login Giriş Yolu Değiştirme

Eklentinin kullanımı gerçekten basittir ve süslü bir şey yapmanızı gerektirmez. Aslında, gerçekten yapmanız gereken tek şey ayarlarda bir şeyi değiştirmek.

Ayarlar’a tıklayın ve WPS Girişi Gizle seçeneğini seçin.

Tek bir şeyi değiştirmeniz yeterli olsa da, bu alan için koca bir sayfa var. Bölümlerin çoğu otomatik olarak doldurulur ve web sitenizin URL’sini, yönetici e-postasını, saat dilimini, dili, tarih biçimini ve daha fazlasını içerir.

Bunun nedeni, bunun yalnızca WordPress’in Genel ayarları olmasıdır.

Bunların tümü web siteniz için önceden ayarlanmış olmalı ve herhangi bir değişiklik yapmanızı gerektirmemelidir. Böylece WPS Hide Login bölümüne aşağı kaydırabilirsiniz.

Burada iki seçenek vardır, Giriş URL’si ve Yönlendirme URL’si.

Giriş URL’si

Oturum Açma URL’si, oturum açma alanını bulmak için web tarayıcınıza yazmanız gereken şeydir.

Örneğin, varsayılan “oturum açma”yı “demirbas” olarak değiştirebilirsiniz; bu, şu adresi ziyaret edeceğiniz anlamına gelir:[ht_message mstyle=”info” title=”” show_icon=”” id=”” class=”” style=”” ]www.yourwebsite.com/yonetıcı[/ht_message]

Bu, şimdi WordPress’in giriş ekranını açacaktır.

Not: Bu URL’yi hatırlamanız gerekir. Unutursanız, onu bulmak için çok çalışmanız gerekecek. Sayfayı tarayıcınızda saklamak ve yer imlerine eklemek için URL’yi yazmanızı önemle tavsiye ederim.

Web sitenizin Giriş URL’sini değiştirin.

Web sitenizin Giriş URL'sini değiştirin.

Canlı Görüntüle

Tekrar, giriş alanınıza URL’yi yazmayı vurgulamak istiyorum. Kaybedersen, bulması kolay bir şey değil. Bunu yaptıktan sonra, “Değişiklikleri Kaydet” düğmesine tıklayın.

Eylemde görmek için az önce oluşturduğunuz oturum açma URL’sine gidin. Varsayılan giriş URL’sini ziyaret ederseniz, seçtiğiniz şeye yönlendirileceksiniz.

Oturum açma alanınızı korumak için WPS Hide Login eklentisini kurduğunuz için tebrikler. Giriş URL’sini istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz, sadece ne olduğunu hatırladığınızdan emin olun.

Giriş URL’mi Unutursam Ne Olur?

İki seçeneğiniz var.

İlk ve açık ara en kolay yol, cPanel’inize giriş yapmaktır, giriş bilgileri size web barındırıcınız tarafından sağlanır ve WPS Hide Login eklentisini silin.

Bu, oturum açma URL’nizi varsayılan sayfaya döndürür.

Daha sonra isterseniz eklentiyi yeniden yükleyebilirsiniz.

İkinci seçenek, MySQL veritabanınıza gidip whl_page değerini aramaktır. MySQL veritabanını kullanma konusunda fazla deneyiminiz yoksa, eklenti dosyasını kaldırarak daha iyi durumda olursunuz.

Sitenize Daha Fazla Savunma Ekleyin

Web sitenize zorla girmeye çalışılmasını önlemek için yararlı bir teknik olsa da, sitenizi başka yollarla daha iyi koruyabilirsiniz.

Bunu yapmanın bir yolu, oturum açma girişimlerinin sayısını sınırlamaktır. Bu, bir şifreyi tahmin etmek için sonsuz sayıda şansa sahip olmak yerine, bir kilitleme gerçekleşmeden önce sadece bir avuç şansınız olmasını sağlar.

Ve bunu bilmiyor muydunuz , işi yapan aynı yapımcılardan bir WPS Limit Login eklentisi var. Kullanımı yukarıda ayrıntıları verilen kadar basit ve birbirleriyle bağlantılı olarak çalışabilirler.

Diğer şeylerin yanı sıra bunun gibi özellikler sunan daha sağlam güvenlik eklentilerini de düşünebilirsiniz.

Sonuç

Ne yazık ki, yeni web sitesi sahipleri güvenliği olması gerektiği kadar ciddiye almıyorlar.

Bu, web sitelerinin çalacak hiçbir şeyi olmadığı yanılgısından kaynaklanmaktadır. Ve bu başlangıçta doğru olsa da, bir bilgisayar korsanının arka kapıya girip çıkmasını engellemez.

Her durumda, en başından itibaren güçlü bir güvenlik oluşturulması gerekir.

WordPress’in geliştiricilerin giriş URL’lerini varsayılan olarak değiştirmelerine izin vermesi gerektiğini düşünüyor musunuz? Başka hangi güvenlik eklentisini kullanmayı düşünüyorsunuz?

Levent Demirbaş

1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu