Wordpress

SSL Sertifikası Nedir?

SSL, web sunucuları ve web tarayıcıları arasındaki hassas verileri güvenli ve gizli tutan bir şifreleme teknolojisi olan Secure Sockets Layers için kullanılan bir kısaltmadır.

SSL, TLS veya Aktarım Katmanı Güvenlik protokolü olarak da adlandırılabilir. Bu protokoller, kullanıcıya iletişim kurdukları web sitesinin kimliği hakkında bir güvence sağlayan sertifikalara dayanır.

SSL’yi etkinleştirdikten sonra web siteniz HTTP yerine HTTPS kullanacak ve ayrıca tarayıcıda web sitenizin adresinin yanında güvenli olduğunu gösteren bir asma kilit işareti göreceksiniz.

Web Sitemde SSL Kullanmalı mıyım?

Tüm WordPress web sitelerinin SSL kullanmasını öneriyorum.Nihai güvenlik kılavuzumuzda listelenen en iyi uygulamalardan biridir .

Google Chrome ve diğer web tarayıcılarının SSL olmayan web sitelerini ‘Güvenli Değil’ olarak gösterdiğinin farkında olmalısınız. Bu, web sitenizde bir SSL sertifikası kullanmıyorsanız müşterilerinizin güvenini kaybedebileceğiniz anlamına gelir.

Bir web sitesi ziyaretçisi olarak, ‘Güvenli Değil’ etiketi taşıyan web sitelerinde son derece dikkatli davranmalısınız. Onlara herhangi bir kişisel bilgi vermemenizi öneririz.

SSL kullanan siteler, adres çubuğunda bir asma kilit simgesi görüntüler. Kullanıcılar, bir web sitesiyle ilgili sertifika, kimlik ve diğer bilgileri görüntülemek için bu simgeye tıklayabilir.

Bir Web Sitesinin SSL ile Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarım?

Kişisel veri gerektiren web siteleri, tanınan bir Sertifika Yetkilisinden (CA) yüklenmiş etkin bir SSL sertifikasına sahip olmalıdır. Bu, bir e-Ticaret sitesi , üyelik sitesi veya bir kullanıcının ödeme veya oturum açma bilgilerini göndermesini gerektiren herhangi bir türde web sitesi işleten WordPress kullanıcılarını içerir .

SSL Nasıl Çalışır?

SSL, web sunucusu ile bir ziyaretçinin tarayıcısı arasında değiş tokuş edilen verileri şifreleyerek kullanıcı bilgilerini korur.

Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, tarayıcınız otomatik olarak bir SSL sertifikası olup olmadığını ve geçerli ve güncel olup olmadığını kontrol edecektir.

Bir web sitesinin sertifikası doğruysa, tarayıcı verileri şifrelemek için web sitesinin genel anahtarını kullanır. Daha sonra bu verileri, hem genel anahtar hem de gizli bir özel anahtar kullanılarak şifresinin çözüldüğü belirlenen web sitesinin sunucusuna geri gönderirler.

Sertifika doğru değilse, kullanıcılar bağlantının özel olmadığı konusunda uyarılır. Site sahiplerinin trafik kaybetmemeleri için bu hatayı bir an önce düzeltmeleri önemlidir.

Web Siteniz İçin SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

En iyi WordPress barındırma şirketlerinin çoğu artık kullanıcılarına ücretsiz SSL sertifikaları sunuyor. Barındırma sağlayıcınız bir SSL sertifikası sunmuyorsa, bir SSL sertifikası satın almak için hosting.com’u kullanmanızı öneririm.

WordPress’e SSL Nasıl Kurulur?

Bir SSL sertifikası satın aldıktan sonra, sertifikayı alan adınızda etkinleştirmeniz gerekecektir. Ardından, WordPress web sitenizi SSL ve HTTPS protokollerini kullanacak şekilde ayarlamanız gerekir. Ayrıca herhangi bir SEO sorununu önlemek için Google’a artık SSL kullandığınızı bildirmeniz gerekir.

WordPress’i HTTP’den HTTPS’ye düzgün bir şekilde nasıl taşıyacağınızla ilgili başlangıç ​​kılavuzumuzda , web sitenizde SSL kurmak için yeni başlayanlar için daha kolay olan da dahil olmak üzere iki yöntem gösteriyoruz. Alternatif olarak, barındırma sağlayıcınızdan sizin için SSL sertifikasını yüklemesini isteyebilirsiniz.

Sonuç

Bu yazımın, WordPress’te SSL hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacağını umuyorum. Bir sonraki wordpress araç kılavuzun da görüşmek dileğiyle! Aklınıza takılan herhangi bir soru olursa yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Levent Demirbaş

1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu