Wordpress

WordPress ile Nasıl Para Kazanılır?

Günümüzde pek çok kişi WordPress ile tonlarca para kazanmanın yollarını buldu. Bununla çevrimiçi olarak da geçiminizi sağlamanın birçok farklı yolu vardır.

WordPress kullanarak para kazanmayı hiç düşündünüz mü? Cevabınız evet ise, bu detaylı yazı tam size göre! WordPress ile para kazanmanın kanıtlanmış 12 yolunu tartışacağım.

Aşağıda listelenen yöntemler farklı beceri setleri gerektirir. Bu nedenle bir geliştirici olmasanız bile WordPress’in sizin için fırsatlarla dolu olduğundan emin olabilirsiniz!

1. Serbest Yazarlık (İçerik Oluşturma olarak da bilinir)

Serbest Yazarlık (İçerik Oluşturma olarak da bilinir)

Başlamak kolay yazacak bir cihazınız ve internet bağlantınız varsa, diğer web siteleri için içerik oluşturabilirsiniz. Milyonlarca web sitesi var ve hepsinin yeni içeriğe ihtiyacı var.

Bu liste, WordPress ile para kazanmanın yollarıyla dolu olsa da, içerik oluşturma hemen hemen her nişe uzanır. En sevdiğiniz çevrimiçi blogları ziyaret etmeniz yeterli. Birçoğunun, makalelerinizi gönderebileceğiniz ve onlar için ödeme alabileceğiniz katılımcı başvuru sayfaları vardır.

Bu nedenle, yalnızca en üst düzey sitelerden harika geri bağlantılar almakla kalmaz, aynı zamanda sıkı çalışmanız için ödeme alabilirsiniz.

WordPress içerik yazma işlerini iş panosu sitelerinde de bulabilirsiniz. Göz atmaya değer bir çift Upwork ve  ProBlogger Jobs’u içerir her ikisi de şu anda tonlarca yazma işine sahiptir.

Başvurmadan önce, önceki çalışmalarınızı sergilemek için çevrimiçi bir portföy kurulumuna sahip olmak iyi bir fikir olabilir.

Özellikle kısa bir biyografi, aktif sosyal profiller ve yakın zamanda yayınlanan yayınlara bağlantılar eklediğinizden emin olmalısınız.

Bu şekilde, potansiyel işverenler yazı stilinize ve makalelerinizin bloglarda ve sosyal medyada nasıl göründüğüne bakabilir.

2. Bir Blog Oluşturun ve Blogdan Para Kazanın

Bir Blog Oluşturun ve Blogdan Para Kazanın

Çevrimiçi dünyada, işletmeniz için bir web sitesi başlatmanız her zaman önerilir. Peki, ne bekliyorsun? Kendi WordPress blogunuzu başlatın ve para kazanmaya başlayın!

WordPress web sitenize nasıl başlayacağınızdan emin değil misiniz? Bir web sitesi oluşturmanın tüm adımlarında size yol gösterdiğimiz bir blogu nasıl başlatacağınıza ilişkin kolay kılavuzumuza göz atın.

Anahtar adımlar, bir etki alanı ve barındırma seçmek, WordPress yüklemek, bir tema seçmek, eklentiler yüklemek ve yazılar ve sayfalar eklemektir.

Blog sahibi olmak, pasif gelir elde etmenin harika bir yoludur. Blogunuzdan bağlı kuruluş pazarlaması, reklam satışı, sponsorlu incelemeler vb. kullanarak para kazanabilirsiniz.

Bu, sizin herhangi bir ek çaba göstermenizi gerektirmez – zaten sahip olduğunuz içerik ve trafikten tam olarak yararlanmanın bir yoludur.

Çoğu pazar yeri ve hizmet sağlayıcı, bağlı kuruluş programları sunar . Çalışması kolay kişisel favorilerimizden bazıları Themeforest, Shareasale, CJ Affiliate  ve Creative Market’tir. Sadece ÜCRETSİZ bir hesap için kaydolun ve gönderilerinize doğal geldiği yerde bağlantılar ekleyin.

Google Adsense hesabına kaydolun ve siz her ay güzel bir küçük çek alırken Google’ın ağının reklamlarla ilgilenmesine izin vermek için kodunuzu girin.

Blogunuzda sponsorlu yayınlar da sunabilirsiniz . Web sitenize bir sayfa veya iletişim formu ekleyin, böylece markalar incelemeler, kılavuzlar, liste stili gönderiler veya başka bir şey için size ödeme yapmak üzere sizinle iletişime geçebilir.

Sponsorlu gönderi sözleşmenizde tüm görüşlerin dürüst olacağını belirttiğinizden emin olun ve yayınlanan son gönderiye sponsorlu olduğuna dair bir sorumluluk reddi beyanı eklediğinizden emin olun.

Kurslar, ürünler veya premium hizmetler gibi diğer para kazandıran etkinlikleri tanıtmak için de web sitenizden yararlanabilirsiniz.

3. WordPress Kursları

WordPress Kursları

Yeteneklerinize oldukça güveniyor musunuz? Bir kurs oluşturun! Yeni beceriler öğrenmek için interneti kullanan milyonlarca insan var. Tek yapmanız gereken, onlara yardımcı olacak kurslar oluşturur.

İnsanlara nasıl bahçe yapılacağını öğretin, yemek pişirme ipuçlarını paylaşın ve hatta nasıl blog açılacağına dair kendi rehberinizi paylaşın. Konunuzu daralttıktan sonra, çevrimiçi kursunuzu fiilen oluşturmak ve bunlardan para kazanmak için birkaç seçeneğiniz vardır.

Birincisi, web sitenizi, kurslarınız üçüncü taraf bir e-öğrenme sitesinde barındırılan bir pazarlama platformu olarak kullanmaktır. Popüler seçenekler arasında kurslarınızı yükleyip kendi fiyatlarınızı belirleyebileceğiniz Udemy veya kursunuzun genel üyeliğin bir parçası olduğu Lynda gibi siteler yer alır.

Her ikisi de hızla başlamak için kolay yollar sunar. Bu platformlarda kursunuz için ödenen tutarın tamamını tutmayacağınızı unutmayın (Udemy kurs fiyatınızdan %3-50 oranında bir kesinti alırken, Lynda aylık görüntülemelerinize göre ödeme yapar).

İkinci seçenek, her şeyi yapmak ve web sitenizi oluşturmak ve kurslarınızı barındırmak için WordPress’i kullanmaktır. Bu şekilde kurslarınızı yönetir, fiyatlarınızı belirler ve tüm avantajlardan yararlanırsınız. Ve şanslısınız – WordPress ile kurs oluşturmayı kolaylaştıran bir dizi eklenti var.

Daha fazla bilgi edinmek için WordPress ile çevrimiçi bir kurs oluşturmak için kılavuzumuzu kullanın . Veya web sitenizin ücretli, üyelere özel bir bölümünü özel içeriğe sahip oluşturmak için bir üyelik eklentisi kullanabilirsiniz.

Buna kurslar, blog gönderileri, videolar, indirilebilir araçlar veya varlıklar gerçekten sunmak istediğiniz her şey dahil olabilir.

4. E-Ticaret

E-Ticaret 

Bilgiye ek olarak, okuyucularınızla indirilebilir veya somut ürünleri de paylaşabilirsiniz. Başlamak biraz çaba gerektirir, ancak WordPress bir e-ticaret web sitesi oluşturmak için harika bir platformdur.

Neden e-ticaret ? Artık her zamankinden daha fazla insan çevrimiçi alışveriş yapıyor. Ve WordPress ile çevrimiçi bir mağaza oluşturmak için WooCommerce gibi bir eklenti kurmanız yeterlidir.

Diğer e-ticaret seçenekleriyle karşılaştırıldığında, WooCommerce tamamen ücretsizdir ve mağazanızı kurmak için kullanabileceğiniz birçok yararlı özellik sunar.

Kendi ürünleriniz için normal bir vitrinin yanı sıra, bir stoksuz satış mağazası oluşturmak için WordPress de kullanılabilir.

Bu durumda, ürünleri doğrudan müşterilere satarsınız, ancak üçüncü bir taraf onları gönderir. İster WooCommerce ister Shopify kullanın, bu yöntem genellikle gönderi bilgilerinin doğrudan tedarikçiye gönderilmesini sağlamak için bir eklenti kullanmayı veya ayarları kullanmayı içerir.

Bu sizin için doğru iş planı gibi görünüyorsa , WordPress ile bir stoksuz satış işi oluşturmak için kullanabileceğiniz bir dizi eklenti vardır.

5. Blog Kurulum Hizmeti

Blog Kurulum Hizmeti

WordPress kullanarak para kazanmak isteseniz bile çok fazla geliştirme deneyimi olmayan yeni başlayan veya yarı zamanlı bir blog yazarı mısınız? Cevabınız evet ise, bir blog kurulum hizmeti sizin için mükemmel bir seçenektir. Yeni başlayanlar bile bu tür bir hizmet sunabilir! Ama nasıl?

Pek çok kişi bloglarında WordPress kullanmak istiyor, ancak gerçekten başlamak için teknik bilgiye sahip değiller.

Bu yüzden blog kurulum hizmetini tercih ediyorlar. Bir blog kurulum hizmeti sağlayıcısı olarak göreviniz, WordPress’i yüklemek, bir WordPress teması yüklemek, önerilen eklentileri eklemek vb. olacaktır.

Müşteri edinmek için web sitenizde basit bir blog kurulum hizmeti sayfasıyla başlayabilirsiniz. Potansiyel müşterileri veya özel trafiği bu sayfaya çekmek için kendi sitenizde hizmetiniz için banner’lar ekleyin, diğer bloglara konuk gönderileri göndermeyi deneyin, forumlarda sitenize bağlantı içeren yorumlar bırakın, sosyal medyaya girin ve ücretli reklamlara yatırım yapın Eğer yapabilirsen.

Daha küçük veya yerel bir kitleyi hedefliyorsanız (“Dijital Pazarlama blog kurulum hizmeti” gibi) genellikle düşündüğünüzden çok daha uygun maliyetlidir. İnsanlar teklifinizle ilgilenirse sizinle iletişime geçerler.

6. Web Sitesi Bakımı

Web Sitesi Bakımı

Blog kurulumundan bahsetmiştik, ancak bakım hizmetleriyle sürekli gelir elde etmek için çok büyük bir fırsat var. Pek çok web sitesi sahibi, bir web sitesi çalıştırmanın günlük görevleriyle uğraşmak istemez  yalnızca insanların onları web’de bulmasının bir yolunu isterler.

İşte burada devreye girersiniz. Bakım, WordPress güncellemelerini, güvenlik izlemeyi, tema ve eklenti güncellemelerini, barındırma yönetimini, CDN kurulumunu vb. başkaları için yap

Bu rotayı izlerseniz, hayatınızı kolaylaştırmak için bir site yönetimi eklentisi kullanmak isteyeceğinizi unutmamak önemlidir. En iyi seçeneklerden birkaçı:

  • SonsuzWP
  • Ana WP
  • WP’yi Yönet

Bu eklentilerin tümü, temel, tema ve eklenti güncellemelerini yönetmenin yanı sıra SEO’yu, site hızını, yorumları ve hatta yedeklemeleri tek bir panodan izlemenize olanak tanır.

Bu şekilde, her siteyi ayrı ayrı izlemek zorunda kalmadan müşterilerinize kapsamlı bir bakım hizmeti sağlayabilirsiniz.

7. SEO ve Pazarlama Hizmetleri

SEO ve Pazarlama Hizmetleri

Kendi sitenizi nasıl optimize edeceğinizi öğrenmek için zaman harcadıysanız, bu becerileri kesinlikle işe koyabilirsiniz. SEO, bir web sitesi oluşturmanın büyük bir parçasıdır ve bazı insanlar için çok bunaltıcı olabilir.

Bu nedenle SEO hizmetleri genellikle premium fiyatlar alır. İster içerik optimizasyonu, ister bağlantı kurma, site hızı veya diğer site yönleri SEO konusunda yardımcı olun, bu kesinlikle birçok web sitesi sahibinin parasını ödeyeceği bir alandır.

Pazarlama hizmetleri SEO ile el ele gider. Reklamları yönetmek, grafik oluşturmayı, anahtar kelimeleri araştırmayı, teklif verme stratejisini, yerleşimi ve daha fazlasını gerektirdiğinden zaman alıcıdır. Ayrıca iyi bir pazarlama kampanyası birden çok biçim içerir.

Google reklamları, haber bültenleri, sosyal medya vb. Çoğu durumda pazarlama hizmetleri, temel bir ücret artı trafiğe veya dönüşümlerdeki artışa dayalı bir yüzde içerir.

8. Güvenlik Danışmanlığı ve Çözümleri

Güvenlik Danışmanlığı ve Çözümleri

Güvenlik yeteneklerine ve özellikle kodlama becerilerine güvenenler için güvenlik danışmanlığı son derece kazançlı olabilir. Güvenlik her site sahibi için son derece önemlidir.

Düşünebileceğiniz bazı alanlar şunları içerir;

  • Güvenlik Denetimi : Birinci sınıf denetim yazılımı hizmetleri mevcuttur, ancak bunu elle de gerçekleştirebilirsiniz. Hangi yolu seçerseniz seçin, varsayılan WordPress ayarları, parolalar, kullanıcı rolü erişimi, dosya izinleri, güncellemeler, güvenlik eklentisi ayarları, yedekleme ayarları sunucu yapılandırması, SSL sertifikası vb. gibi güvenliğin temel unsurlarını kapsadığınızdan emin olun.
  • Genel Güvenlik Sertleştirme : Bu, iThemes Security Pro , Wordfence veya All in One WP Security & Firewall gibi güvenilir bir güvenlik eklentisi için profesyonel bir kurulum hizmeti sunmak kadar basit olabilir .
  • SSL Kurulumu : SSL karmaşıktır, öyleyse neden web sitesi sahiplerinin SSL sertifikalarını doğru bir şekilde oluşturup yüklemelerine yardımcı olmuyorsunuz?
  • Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme : WordPress dosyalarını avucunuzun içi gibi biliyorsanız, Kötü Amaçlı Yazılım temizleme tam size göre. Şüpheli kodu kendiniz manuel olarak veya bir eklenti yardımıyla kaldırmayı seçerseniz, bu kesinlikle genel güvenlik hizmetlerinize ekleyebileceğiniz bir şeydir.

Elbette WordPress güvenliğinin başka yönleri de vardır, ancak web güvenliği tutkunuzsa bunlar başlamak için harika yerlerdir.

9. WordPress Eklenti Geliştirme

WordPress Eklenti Geliştirme

WordPress kullandıysanız, bir şeyin farkında olmalısınız – en az birkaç eklenti kullanmadan blogunuzu çalıştıramazsınız, değil mi? Herkes, bir WordPress blogunu başarıyla çalıştırmaya yardımcı olan ekstra özellikler eklemek için eklentiler kullanır.

WordPress’te binlerce eklenti vardır bazıları tamamen ücretsizdir, diğerleri ücretli yükseltmeler sunar ve geri kalanı premiumdur.

Bir soruna çözüm bulursanız ve bunun için bir eklenti oluşturursanız bundan gelir elde etmenizi kesinlikle hiçbir şey engelleyemez. İyi para kazandıran birkaç mevcut eklentiyi  analiz edin. Premium veya freemium kullanıp kullanmadıklarına bakın.

Bir pazar yeri olan WordPress.org’u mu kullanıyorlar yoksa tanıtım için kendi web sitelerine mi güveniyorlar?

Ayrıca, desteğin sizin için nasıl olabileceğine dair bir fikir edinmek için yorumları/incelemeleri de kontrol etmek isteyebilirsiniz. Ardından, sabit bir nakit akışı oluşturmak için aynı şeyi nasıl yapabileceğinizi öğrenin!

WordPress eklentileri satarak para kazanmayı düşünüyorsanız, bunları belirli bir ihtiyaca odaklanarak oluşturduğunuzdan emin olun.

Bu kategorideki en iyi örneklerden biri Elementor sayfa oluşturucudur. Bu mega sayfa oluşturma eklentisi, özel sayfa düzenleri oluşturmayı kolaylaştırmaya odaklanmıştır ve 4 milyondan fazla WordPress sitesi tarafından kullanılmak üzere büyümüştür.

Ayrıca eklenti geliştiricisi , daha gelişmiş özelliklere sahip birinci sınıf bir Elementor Pro yayınlayarak yaratımlarından para kazandı.

WordPress eklentilerinizi CodeCanyon’da satabilirsiniz . Ayrıca kendi blogunuzdan veya bunun için ayrı bir site oluşturarak da satabilirsiniz. Özel eklenti projelerinde çalışarak da para kazanabilirsiniz.

10. WordPress Tema Geliştirme

WordPress Tema Geliştirme

Bir web tasarımcısı veya geliştiricisi misiniz? Evet? O zaman WordPress Temaları geliştirerek para kazanabilirsiniz. Harika görünen bir WordPress teması tasarlamak için birinci sınıf bir tasarımcı veya kodlayıcı olmanıza gerek yok, ancak hedef kitleniz için ne tasarladığınızı kesinlikle bilmelisiniz.

Günün sonunda, temanızı kimin için tasarladığınızı bilmelisiniz, aksi takdirde temanız için sıfır izleyici bulamayacaksınız.

Konu WordPress temaları oluşturmaya yeni başlıyorsanız ve bunu tek başınıza yapacak kadar kendinize güvenmiyorsanız, bir ekip oluşturabilirsiniz.

Veya zaten başkaları için tema yapma işinde olan bir girişime katılabilirsiniz. Bu sayede işinizi bitirirken para kazanmakta da eskisi kadar zorlanmazsınız.

WordPress temalarınızı TemplateMonster, Themeforest , Creative Market’te satmak isteyebilir veya kendi web sitenizden satabilirsiniz.

Tıpkı eklentiler gibi, müşterilerin fazladan para kazanması için özel WordPress tema projeleri üzerinde de çalışabilirsiniz.

11. Tema Özelleştirme

Tema Özelleştirme

Fazladan zamanı olan gelişmiş bir geliştirici misiniz? Özelleştirme hizmetleri sunmayı deneyin.

Pek çok geliştirici, WordPress iş sitelerinde web sitesi, tema ve/veya eklenti özelleştirme hizmetleri sunarak makul yan gelirler elde ediyor .

Her halükarda, bir tema yükleyebilen birçok WordPress kullanıcısı vardır ancak değişiklik yapmak için teknik yeteneğe sahip değildirler.

Örneğin;

  • Özel sayfa düzenleri.
  • Özel gönderi türleri.
  • Logo/marka oluşturma.
  • Sosyal medya entegrasyonu.
  • Bülten kurulumu.
  • e-ticaret mağazası kurulumu.
  • Eklenti yapılandırması.

Elbette bu çok küçük bir örnek, çünkü WordPress’in pek çok yönü var. Hizmetlerinizi görev başına belirli bir fiyattan sunabilir veya zamanınızı değişken bir saat ücreti üzerinden kullanabilirsiniz.

12. WordPress Tasarım Hizmetleri

WordPress Tasarım Hizmetleri

WordPress kullanarak çevrimiçi para kazanmanın bahsetmek istediğimiz son yollarından biri, kapsamlı tasarım hizmetleri sunmaktır.

Yalnızca WordPress’te iyiyseniz kolayca yapılabilir müşteriler için özel tasarımlar oluşturmak ve sıfırdan eksiksiz bir web sitesi oluşturmak. Müşterilerle doğrudan özel sitelerde çalışan geliştiriciler, çalışmaları için binlerce dolar ücret alıyor. Dolayısıyla, bu seçenek daha fazla bilgi ve çaba gerektirse de, çok değerlidir.

Ayrıca, genel hizmet paketinizi  oluşturmak için bu listede bahsedilen diğer para kazanma yöntemlerinden birkaçını bir araya getirebilirsiniz.

Sonuç

Geçiminizi sağlamak için bir WordPress dehası olmanıza gerek yok. Yukarıdakilerden herhangi birini yapabilir ve kendinizi veya ürününüzü nasıl satacağınızı biliyorsanız.

WordPress kullanarak gerçekten iyi para kazanma şansınız olacaktır. Ayrıca, hedef kitlenizin gerçekten ne istediğini anlayın; bu şekilde doğru yolda olacaksınız.

WordPress kullanarak çevrimiçi para kazanmak için başka stratejileriniz var mı? Lütfen bunları yorum bölümünde paylaşın.

Levent Demirbaş

1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu