SEO

En İyi Wordpress SEO Eklentileri (2023 Güncel Liste)

WordPress siteniz için harika bir ana bilgisayar bulmak sitenizi hızlandıracağından ve SEO sıralamanızı yükselteceğinden emin olabilirsiniz.

Bununla birlikte, ürün sayfaları ve blog gönderileri için hangi anahtar kelimeleri hedeflediğiniz, resim dosyalarınızın ne kadar büyük olduğu ve içeriğinizin okunabilir. Olup olmadığı da dahil olmak üzere daha pek çok şey vardır. Birkaç WordPress SEO eklentisi bu görevi kolaylaştırır.

Ek olarak, güçlü istatistikleri, anahtar kelime sıralamalarını ve geri bağlantı bilgilerini getirmek için bazı üçüncü taraf SEO araçları bulabilirsiniz.

SEO, deneyimli web sitesi sahipleri için bile kafa karıştırıcıdır. Yüksek potansiyele sahip gönderileri ve sayfaları bulmak, bozuk bağlantıları düzeltmek.

Site yapısını yeniden düzenlemek veya eksiksiz bir SEO denetimi yapmak çoğu web sitesi sahibi için kolay değildir.

Ancak, doğru araçlarla ve bu araçları uygulamak için gereken bilgiyle donatıldığında, arama motoru başarısı yolunda emin adımlarla ilerleyeceksiniz.

Hadi başlayalım!

SEO Eklentileri Ne İşe Yarar?

SEO geniş bir çalışma alanını kapsar. Anahtar kelime araştırmasını, içerik optimizasyonunu, bağlantı eklemeyi ve çok daha fazlasını kapsayabilir. Genel olarak konuşursak, sayfalarınızı arama motorlarında daha üst sıralarda yer alabilmeleri için optimize etmenize yardımcı olan herhangi bir eklenti bu şemsiyenin altına girer.

Rank Math SEO (Levent Demirbaş’ta kullandığımız) gibi bazı SEO eklentileri, içeriğinizi arama motorları için geliştirmenize yardımcı olma konusunda çok daha fazlasını yapar.

Örneğin, tam olarak aynı anahtar kelimeleri kullanmaktan kaçınmanıza yardımcı olurlar ve içeriğinizin okunabilirliğini artırmak için ipuçları verirler.

SEO WordPress eklentilerinin, içeriğinizin arama motorlarında daha üst sıralarda yer alacağı anlamına gelmediğini anlamak önemlidir.

Ancak, içeriği arama motorları için nasıl optimize edeceğinizden emin değilseniz , bu araçlar harika bir başlangıç ​​noktası sağlar.

WordPress SEO eklentilerini kullanmak, kitleniz ve trafik kaynaklarınız hakkında daha derin bir fikir edinmenize yardımcı olabilir.

Daha sonra bu değerli bilgileri içerik stratejinizi geliştirmek ve etkileşimi artırmak için kullanabilirsiniz.

WordPress’in SEO Eklentilerine İhtiyacı Var mı?

Gönderilerinizi ve sayfalarınızı optimize etmek için WordPress SEO eklentilerini kullanmanıza gerek yoktur SEO temellerine aşina iseniz ve algoritmalardaki en son değişiklikleri takip ederseniz, eklenti kullanmadan harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

Çoğu durumda, SEO eklentileri, içeriğinizi nasıl iyileştireceğiniz konusunda size rehberlik eder, bu nedenle daha arama motoru dostudur. Ancak, asıl optimizasyon işi hala size düşüyor.

Kutudan çıkar çıkmaz WordPress, SEO dostu içerik oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm araçları ve özellikleri zaten içerir. İçerik Yönetim Sistemi (CMS), başlıklar, meta açıklamalar, başlıklar, alternatif metin, etiketler eklemenizi, URL’leri özelleştirmenizi ve çok daha fazlasını sağlar.

Bu küçük görevler (diğerlerinin yanı sıra), SEO dediğimiz şeye katkıda bulunur. Size temel SEO görevlerini hatırlatmaya yardımcı olacak bir eklentiye ihtiyacınız yoksa, o zaman size daha fazla güç.

Ancak, SEO eklentilerini kullanmamaya karar verseniz bile. Anahtar kelime araştırması ve rakip analizi için kullanabileceğiniz pek çok benzersiz araç var.
 
Bunlar ayrıca sayfalarınızın sıralamada neden gerilediğini anlamanıza ve iyileştirme alanlarını belirlemenize yardımcı olabilir.

WordPress için En İyi SEO Eklentileri (2022)

Listeye başlamak için WordPress için SEO eklentilerinden bahsedeceğiz. Bunların anlaşılması ve yüklenmesi genellikle daha kolaydır ve farklı özelliklere sahip çok çeşitli eklentiler arasından seçim yapabilirsiniz.

En iyi eklentiler, sayfanızda ve yayın editörlerinizde size SEO tahminlerini ve önerileri gösterirken, diğerleri özellik setlerinde sınırlıdır.

Yine de, kopuk bağlantıları kontrol etme veya resimlerin dosya boyutlarını en aza indirme gibi benzersiz varlıklara sahiptirler.

Hızlı öneriler listesi yukarıda gösterilmiştir, ancak aşağıdaki en iyi SEO WordPress eklentisi seçenekleri hakkında tamamladığımız daha kapsamlı incelemelere göz atmanızı önemle tavsiye ediyorum.

1. Rank Math SEO

Rank Math SEO, WordPress web siteniz için SEO araçlarının İsviçre çakısı. Sayfa içi SEO’nuzun tam kontrolünü ele almak için ihtiyacınız olan her şeyle birlikte gelir. Rank Math, WordPress web sitenizde SEO için kullanıyor olabileceğiniz birden çok eklentinin gücünü birleştirir. Her şeyi yönetimi kolay, aynı zamanda hafif olan tek bir eklentide birleştirir. Rank Math SEO

Rank Math ile gönderilerinizin, sayfalarınızın, ürünlerinizin veya diğer sınıflandırmalarınızın sayfa içi SEO’sunu yönetebilirsiniz.
 
Ayrıca, genel ve bireysel gönderiler veya sayfalardaki tüm taksonomilerin noindex/nofollow/noarchive meta etiketlerini de kontrol edebilirsiniz.
 
Temel bilgileri doğrudan WordPress yönetici kontrol panelinizin içine getirmek için Google Arama Konsolu ile sıkı bir şekilde bütünleşir . Hangi anahtar kelimeler için sıralama yaptığınız, web sitenizin kaç arama gösterimi aldığı, Google’ın sitenizde gördüğü hatalar vb. gibi bilgilere tek bakışta ulaşabilirsiniz.
 
Bunun dışında, Rank Math dahili 404 Monitör, Yönlendirmeler, Zengin Snippet’ler. Yerel SEO, XML Site Haritaları, Otomatik Resim SEO, Dahili Bağlantı Oluşturma önerileri vb. ile birlikte gelir.

2. Yoast SEO

Yoast SEO, kral WordPress SEO eklentisi olarak üstünlüğünü koruyor.  Bu makalenin yazıldığı tarihte 16.700 5 yıldızlı şaşırtıcı derecelendirmeye sahip olan Yoast.

Etkileyici güncellemeler, güzel bir arayüz ve blog gönderilerinizi ve ürün sayfalarınızı öne çıkarmak için en kullanıcı dostu seçenekle WordPress dünyasını şaşırtmaya devam ediyor.

Yoast SEO

Dahası, Yoast SEO’nun birinci sınıf destek seçenekleriyle kendi web sitesine. Forum bölümünde gelişen bir topluluğa, SEO hakkında daha fazla bilgi edinmek için bilgilendirici bir bloga ve hem yeni başlayanlar. Orta düzey kullanıcılar hem de ileri düzey kullanıcılar için SEO kurslarına sahip olmasıdır.

Bir sayfada beş anahtar kelime için anahtar kelime optimizasyonu sayfanızın. Twitter ve Facebook’ta nasıl görüneceğini önizleme ve kullanıcıları başka yerlere göndermek için dahili bağlantı önerileri gibi daha gelişmiş özellikler.

Sunan bu web sitesinden Yoast SEO premium’a da erişebilirsiniz. Web sitenizde. Bunun sağlanan premium özelliklerin küçük bir kısmı olduğunu unutmayın.

Premium eklenti, site başına 89 ABD Doları’na satılır ve bu da onu herkes için cazip bir anlaşma haline getirir. Bununla birlikte.
 
Belirli bir bütçeye sahip olanlar, diğer SEO WordPress eklentilerinin çoğunu büyük bir farkla geride bırakan ücretsiz eklentiyi almaya devam ediyor.
 
Yoast SEO’yu Mükemmel Bir Seçim Yapan Özellikler;
 
  • Anahtar kelimeleri yazın ve sayfalarda ve gönderilerde bu anahtar kelimeler için ne kadar iyi optimize ettiğinizi analiz edin.
  • Google arama motoru sonucunuzun tam olarak nasıl görüneceğini görün. Bununla, daha çekici ve anahtar kelime açısından zengin hale getirmek için meta açıklamasını ve başlığı ayarlayabilirsiniz .
  • Paragrafları ayırmanız veya numaralı listeler veya başlıklar gibi öğeler eklemeniz. Gerekip gerekmediğini anlamak için tüm sayfalarda bir okunabilirlik kontrolü yapılır.
  • Eklenti, sayfanızda veya gönderinizde yinelenen içerik olup olmadığını algılar.
  • Yoast, şimdiye kadar bir eklenti geliştiricisinden gördüğümüz en iyi kaynaklara ve desteğe sahiptir.
  • Ayrıca eklentiyi iki haftada bir güncellerler.
  • Premium eklenti, bir yönlendirme yöneticisi, ücretsiz destek, içerik bilgileri ve arka uçta reklamsız bir arayüz sağlar.
 
Bu harika eklenti hakkında daha fazla bilgi edinmek için kapsamlı eğitimimize göz atın: WordPress’te Yoast SEO Nasıl Kullanılır; Tam Eğitim.

3. SEO Çerçevesi

SEO Çerçevesi eklentisi, herhangi bir reklam veya ek satış olmadan WordPress için hızlı, hafif bir SEO eklentisi isteyenler için hile yapar.
 
Muhtemelen ihtiyaç duymadığınız bazı çanları ve ıslıkları çıkarır ve kafa karıştırıcı SEO makaleleriyle daha az zaman harcarken. Site hızlarını yüksek tutma konusunda daha fazla endişe duyanlara yardımcı olmaya odaklanır.
 
Genellikle Yoast’a en büyük alternatif olarak kabul edilir. Bunun, SEO derecelendirmelerinin görsel doğası ve anahtar kelimeleri hedeflemek için daha esnek seçeneklerle ilgisi vardır.

SEO Çerçevesi

SEO sonrası ayarlar, birkaç sekmeyle kontrol edilir; bunlardan biri, arama sonrası motorunuzu hazır hale getirmeye tam olarak. Ne kadar yakın olduğunuzu göstermek için renkli bir ölçek kullanır.
 
Ölçekle, Yoast’ın daha karmaşık sürümlerinden bazılarının aksine, SEO’nuz için nereye biraz çalışmanız gerektiğini anında anlayabilirsiniz.
 
Tahmin etmiş olabileceğiniz gibi, arayüz yeni başlayanlar için mükemmeldir. API, ileri düzey kullanıcıların ellerini kirletmesi için de açıktır. Eklenti, WPMUDEV topluluğu içinde bir proje olarak başladı, ancak sonunda kitlelere ücretsiz olarak sunuldu. SEO Framework eklentisi her şeyi içerir ve uzantıların yardımıyla daha gelişmiş işlevsellik sunar .
 
Bazıları şunları içerir:
 
  • Yerel SEO.
  • Bir AMP entegrasyonu.
  • Makale geliştirme.
  • SEO ve çalışma süresi için izleme.
  • Gizli mod.
  • Yönlendirmeler.
  • Spam gönderenler için yorum önbelleğe alma.
SEO Çerçevesini Mükemmel Bir Seçim Yapan Özellikler;
 
  • SEO çerçevesi size hiçbir şey satmaz. Yoast’ta bulduğunuz gerekli özelliklerin çoğuyla eşleşir, ancak uzantılar veya premium özellikler için ödeme yapmanız gerekmez.
  • Görsel, renkli ölçü/ölçek, gönderinizin Google’da iyi performans gösterip göstermeyeceğini kontrol etmek için daha kullanıcı dostu bir yol sağlar.
  • Önemli yerel işletme bilgileri oluşturması ve görüntülemesi gereken şirketler için yerel bir SEO uzantısına sahiptir.
  • Yorum spam uzantısı, ek bir eklenti ihtiyacını ortadan kaldırır.
  • SEO ayarlarının çoğu, eklentiyi yükledikten sonra yapılacak çok az şey olacak şekilde önceden yapılandırılmıştır.
  • Diğer eklentiler bir odak anahtar kelimesi kullanırken, SEO Çerçevesi, daha doğal yazmayı teşvik etmek için odak konusuna odaklanır. Çünkü Google, SERP’lerde eşanlamlıları aynı şey olarak görür.

4. SEOPress

SEOPress , WordPress için reklamsız ücretsiz bir SEO eklentisidir. Ücretsiz sürümde bile ayak izi bırakmadan tamamen beyaz etiketlidir. Gönderiler/sayfalar/yazı türleri/terimler için tüm başlıklarınızı ve meta açıklamalarınızı yönetmenize izin veren basit, hızlı ve güçlüdür.

SEOPress

İçeriğinizi sosyal ağlarda paylaşmak için XML ve HTML site haritaları oluşturun. Google Analytics ile ziyaretçilerinizi izleyin ve etiketleri optimize edin.
 
Ücretsiz sürüm, web yöneticilerinin daha iyi gönderiler yazmasına yardımcı olmak için içerik analizi de sağlar. Geliştiriciler, eklentiyi istedikleri gibi kurmak için 75’ten fazla kanca kullanabilirler.
 
Premium sürüm, işlevselliğini genişletir ve aşağıdakiler gibi gelişmiş özellikler ekler:
 
  • Yerel işletme SEO’su.
  • SEO ve erişilebilirlik için optimize edilmiş içerik haritaları.
  • WooCommerce ve Easy Digital Downloads optimizasyonları.
  • Video ve Google Haberler XML site haritaları.
  • Google Yapılandırılmış Veri Türleri (schemas.org): ürün, makale, etkinlik, yerel işletme, yemek tarifi, inceleme, SSS , kurs ve video.
  • Majestic (üçüncü taraf API) ile entegrasyondan gelen geri bağlantılar.
  • Sayfalarınızın kalitesini hızlı bir şekilde kontrol etmek için Google Sayfa Hızı v5 entegrasyonu.
  • Yönlendirmeler ve 404 izleme.
  • WordPress panonuzdaki Google Analytics istatistikleri.
 
SEOPress’i Mükemmel Bir Seçim Yapan Özellikler;
 
  • Reklam yok ve editörleriniz SEOPress’e atıfta bulunmayan bir meta kutusu görecek. Yönetici çubuğunda aynı şey.
  • Google Analytics izlemeyi saniyeler içinde sitenize eklemenizi sağlar. Kullanıcı rollerini takipten hariç tutabilir, özel boyutlar ayarlayabilir. Yeniden pazarlamayı etkinleştirebilir, demografi ve ilgi alanı raporlaması yapabilir. PDF, DOCX, XLSX, indirmeler, IP Anonimleştirme, alanlar arası izleme ve daha fazlasını izleyebilirsiniz.
  • Hızlı ve kolay Twitter meta etiketleri ve Facebook açık grafik verileri.

5.Squirrly SEO

SEO Squirrly , SEO uzmanı olmayan kişiler için pazarlanmaktadır. Karmaşık unsurlar olmadan eksiksiz bir SEO paketi sunarak bu iddiayı karşılıyor. SEO Squirrly, daha önce özetlediğimiz diğer eklentilerden farklı olarak SEO önerileri oluşturur. Makalenizin konusunu yazarak başlarsınız. İstediğiniz anahtar kelime de girilir, böylece içeriğinizi yazmaya devam ettiğinizde gerçek zamanlı olarak bir dizi yeşil ışık etkinleştirilir. Sanki yazarken kulağınıza fısıldayan bir uzmanınız var gibi.

Squirrly SEO

SEO Squirrly’i Harika Bir Seçim Yapan Özellikler;

  • Makaleyi yazarken anahtar kelime optimizasyonu yapılır. Bu, önerileri ve sonuçları görmek için genellikle makaleyi kaydetmeniz gereken Yoast’tan biraz daha kolaydır.
  • WordPress için eski bir SEO eklentisini Squirrly ile değiştirmeyi planlıyorsanız, önceki kurulumdaki tüm ayarlarınızı korur.
  • Nasıl geçebileceğinizi görmek için rekabetinizi analiz eden bir araç var.
  • Squirrly, kuruluşunuzdaki diğer kişilere gönderebileceğiniz içerik raporları içerir. Örneğin, bir yazarın SEO hakkında daha fazla bilgi edinmesi gerekebilir, bu nedenle bir makale yazdıktan sonra ona gönderebilirsiniz.
  • Konularınızla ilgili son tweet’leri gösteren sağlam bir araçla birlikte haftalık olarak ilerleme izleme alırsınız. Bu, içeriğinizi geliştirmek için hem ilham hem de yollar sağlar.

SEO yalnızca sayfalarınızı ve gönderilerinizi önemli sayıda anahtar kelime ile doldurmakla ilgili değildir. Aynı zamanda sadece içeriğinizi okunabilir kılmakla ilgili değil. Rakiplerinizi geride bırakmanın bir yolu, bozuk bağlantıları kaldırmak için sitenizi gözden geçirmektir.

Google, bozuk bir bağlantı gördüğünde, bunu arzu edilenden daha az bir kullanıcı deneyimi olarak görür. Ne de olsa, müşterilerinizin boş bir sayfaya inmekle hiçbir ilgisi yok.

Tek sorun, her kırık bağlantıyı bulmak için tüm içeriğinizi gözden geçirmenizin saatler veya günler alabilmesidir. Kırık Bağlantı Denetleyicisine girin.

Bu mücevher, blog yazılarınızı ve sayfalarınızı tarayarak kirli işleri sizin yerinize yapar. Tüm bozuk bağlantılar birkaç dakika içinde ortaya çıkar. Liste, söz konusu bağlantılarla doldurulur, böylece gidip bunları tamamen kaldırabilir veya daha iyi referanslarla değiştirebilirsiniz. Eklentiyi aktif tutarsanız, sitenizi aramaya devam eder ve bir bağlantı koptuğunda sizi uyarır.

Bağlantılar düzeltildikten sonra liste boş kalır ve Google sitenizi oldukça iyi durumda tuttuğunuzu görür.
 
Önemli: Bu eklentinin sürekli tarama işlevi nedeniyle, onu etkinleştirmenizi. Bağlantılarınızı toplu halde inceleyip düzeltmenizi ve ardından tekrar devre dışı bırakmanızı öneriyorum. Bu, sitenizin performansını etkilememesini sağlayacaktır.
 
Kırık Bağlantı Denetleyicisini Mükemmel Bir Seçim Yapan Özellikler;
 
  • Bozuk bağlantıyı değiştirmek için gönderiye veya sayfaya gitmenize bile gerek yok. Tüm bağlantı değişiklikleri, eklentinin birincil sayfası aracılığıyla yapılır.
  • WordPress SEO eklentisi, bağlantıları aramak ve filtrelemek için bir seçeneğe sahiptir.
  • Sadece gönderilerdeki ve sayfalardaki bozuk bağlantıları bulmak için değil. Eklenti yorumları, özel alanları ve daha fazlasını izler.
  • Eksik resimler ve yönlendirmeler de algılanır – temel olarak, bir okuyucunun kafasını karıştırabilecek. Google’ın web sitenizde daha az olumlu görünmesine neden olabilecek her şey.
  • Arama motorlarının sitenizdeki kırık linkleri takip etmesini engelleyen opsiyonel bir özellik bulunmaktadır.

7.Rel NoFollow Onay Kutusu

Diğer sayfalara ve web sitelerine bağlantı verirken, bu bağlantıların Google için bir anlam ifade ettiğini anlamak önemlidir. Arama motoru, bu bağlantıların kalitesini ve sitenize geri dönen bağlantıların kalitesini bilmek ister. Bunun nedeni, spam içerikli sitelere yönlendiren yüzlerce bağlantınız varsa, Google’ın bunu manipülatif ve kullanıcılar için yararsız olarak görmesidir. Bu eklenti, bağlı kuruluş bağlantılarına sahip olanlar için mükemmeldir .
 
Bağlantılarınızın sıralamalarınıza zarar vermemesini sağlamanın bir yolu, tüm harici bağlantılara “rel nofollow” nitelikleri eklemektir. Bu şekilde, bağlantı harici sitenin sıralamasını etkilemez. Kısacası, bu bağlantılara sıralama için değer veren reklamcıları korkutur.
 
Ne yazık ki, içeri girip içeriğinizdeki tüm bağlantılara “rel nofollow” etiketleri eklemek baş belası.
 
Bununla birlikte. Rel NoFollow Checkbox  eklentisi, WordPress’te bağlantılar oluştururken işaretlemek için fazladan bir onay kutusu sağlar.

Rel NoFollow Onay Kutusu

 “Bağlantıyı yeni bir pencerede/sekmede aç” onay kutusunun altında, HTML üzerinde çalışmak için harcayacağınız zamanı azaltan bir “rel nofollow” seçeneği de bulacaksınız.

Rel Nofollow Onay Kutusunu Harika Bir Seçim Yapan Özellikler;

  • Hafiftir, bu nedenle siteniz hızlı kalır.
  • HTML’de olağanüstü bir zaman harcamadan (bağlantılarınızı bulmak ve biraz kod eklemek için) SEO’nuzu artırma fırsatına sahipsiniz.
  • Kodlayıcı olmayanlar için süreci çok daha kolaylaştırır.
  • Bağlı kuruluş pazarlamacıları için mükemmel eklenti .
  • Kurulum bir veya iki dakikadan fazla sürmez ve yapılandırılması gereken herhangi bir ayar yoktur.
  • Belirli ürünleri veya şirketleri sizin izniniz olmadan pazarlamaya çalışmadıklarından emin olmak için yazarlarınız tarafından yazılan konuk gönderilerini veya makaleleri hızlıca inceleyebilirsiniz.

Bağlı bir pazarlamacıysanız, bağlantılarınıza otomatik olarak nofollow özelliğini ekleyebilen Pretty Links gibi ücretsiz bir bağlantı kısaltma eklentisine de göz atmak isteyebilirsiniz.

8. All in One Schema Rich Snippet

Zengin snippet’ler , normal arama sonuçlarından farklı bir şeye sahip olarak kullanıcının dikkatini çekebilecek yıldız sıralamaları, resimler ve diğer önemli ayrıntılar gibi görsel arama öğeleridir.

Zengin snippet’ler genellikle e-Ticaret ürün sayfası sonuçları ve blog gönderisi incelemeleri için kullanılır. Google, zengin snippet’lerden hoşlanır, çünkü bunlar çok fazla müdahaleci değildir, ancak yine de kullanıcıya değerli bilgiler verir.

WordPress ile zengin snippet’ler sunmak için yerleşik bir yöntem yoktur, ancak All in One Schema Rich Snippet  eklentisi işi sizin için yapar.

All in One Schema Rich Snippet 

Bu eklenti ile arama motoru sonuçlarınız en önemli öğelere indirgenir. Ek olarak, kullanıcılar fotoğraflardan yıldız derecelendirmelerine ve yazar avatarlarına kadar her şeyi görebilir.

Hepsi Bir Arada Şema Zengin Parçacıklarını Harika Bir Seçim Yapan Özellikler:

  • Google aramaları kullanıcılara daha görsel bir yapı sunmaktadır. Google bunu seviyor ve kullanıcılar da öyle.
  • Eklenti, etkinlikler, incelemeler, kişiler, ürünler, tarifler ve videolar dahil olmak üzere çeşitli içerik türlerini destekler. Örneğin, bir tarifin yıldız derecelendirmesi, yorum sayısı ve yemeğin fotoğrafı olabilir.
  • Uygun bilgiler zaten derlendiğinden, arama sonuçlarınızı Facebook’ta paylaşmak daha kolaydır.

Sitenizde inceleme yoksa ve yalnızca daha hafif bir eklentiye ihtiyacınız varsa, ücretsiz Schema eklentisine göz atmanızı öneriyorum.

9. Wordlift

WordLift, gelişmiş SEO’yu içerik editörlerinin ve pazarlamacıların ellerine teslim etmek için AI kullanan bir WordPress eklentisidir.

Bu eklenti , Google’daki SERP özelliklerine erişmenizi sağlayarak, yapılandırılmış veri işaretlemeyi otomatikleştirirken içeriğinizi düzenlemenize yardımcı olur.

Bunun da ötesinde, WordLift dahili bağlantılar, öneri widget’ları ve anlam açısından zengin meta veriler ekleyerek içeriğin bulunabilirliğini geliştirir.

Wordlift

Bu eklentiden yararlanarak, makalelerinizi ve sayfalarınızı arama tarayıcılarının, sohbet robotlarının ve Google Asistan, Siri ve Alexa gibi kişisel dijital asistanların organik trafiğinizi kullanıp anlayabileceği makine dostu içeriğe çevirmeye de başlayabilirsiniz.

WordLift’i Mükemmel Bir Seçim Yapan Özellikler;

  • Yapılandırılmış bağlantılı veri işaretlemeyi otomatikleştirmek için doğal dil işleme ve bilgi grafiklerini kullanır.
  • İçeriğinizin performansını izlemenize yardımcı olmak için WooRank teknolojisini ekler ve web sitenizi nasıl optimize edeceğiniz konusunda ilgili tavsiyeler sağlar.
  • Google Analytics ile entegre olur.
  • Bu eklentinin bazı kullanıcıları Airbnb, Amazon Audible, Greenpeace, Merck Group ve TheNextWeb’dir.

10.Redirection

Yönlendirmeler, modern SEO’nun önemli bir parçasıdır. Kullanıcıları artık var olmayan bir sayfadan başka bir URL’ye yönlendirmek istiyorsanız, bir 301 yönlendirmesi uygulamanız gerekir. 301 yönlendirmesi ile, arama motorlarına yeni URL’ye dikkat etmeleri ve eskisini atmaları gerektiğini bildirebilirsiniz.

Redirection

Yönlendirme, basit bir URL yöneticisi kullanarak 301 yönlendirmeleri uygulamanıza olanak tanır.
 
Eklenti olmadan yönlendirmeleri uygulamak, .htaccess dosyasını değiştirmenizi. Ve her yeni yönlendirme için manuel girişler eklemenizi gerektiren karmaşık bir iştir.
 
Eklenti ayrıca “koşullu” yönlendirmelerin ayarlanmasını sağlayan bir sistem içerir. Bu, kullanıcının oturum açma durumuna, kullandıkları tarayıcıya.
IP adreslerine ve diğer koşullara bağlı olarak yeniden yönlendirmeler uygulayabileceğiniz anlamına gelir. Bu koşullu sistemin en iyi yanı, 404 sayfa için otomatik yönlendirmeleri ayarlamanın basit olmasıdır.
 
Yönlendirmeyi Mükemmel Bir Seçim Yapan Özellikler;
 
  • Yönlendirme, 301 yönlendirmelerini manuel olarak eklemeye kıyasla ayarlamayı kolaylaştırır.
  • Eklenti, oturum açma durumu, sayfa türü, IP adresi ve daha fazlası gibi parametreleri destekleyen koşullu bir yeniden yönlendirme sistemi içerir.
  • Web sitenizde gerçekleşen her yönlendirmeyi günlüğe kaydeder.
  • WordPress’te 404 hatalarını takip edebilirsiniz.
  • Ayrıca web sitenizin kalıcı bağlantı yapısını da değiştirebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi, dahili bağlantılar harika bir SEO’nun en kritik unsurlarından biridir.

Dahili bağlantı stratejiniz ne kadar iyi olursa, kullanıcıların sitenizde daha fazla içerik bulması o kadar kolay olur ve gezinmek için daha fazla zaman harcarlar.

Sorun şu ki, içerik kitaplığınız büyüdükçe, hangi gönderilere bağlantı verileceğini bulmak zor olabilir. Dahili Bağlantı Sıkacağı burada devreye  giriyor.

Bu eklenti, her gönderi için bağlantı anahtar kelimeleri belirlemenizi sağlar ve ilgili dahili içeriğe otomatik olarak bağlantılar ekler. Eklentinin her gönderiye kaç bağlantı ekleyeceğini yapılandırabilir ve içeriğe bağlanmamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, bu dahili köprülerle ilgili istatistiklere de erişebilirsiniz.
 
Internal Link Juicer’ı kullanmanın en iyi yolu, eklentinin gönderileriniz üzerinde sihrini kullanmasına izin vermek.
 
Ve ardından herhangi bir ek bağlantı fırsatı belirleyip belirleyemeyeceğinizi.
 
Görmek için bunların üzerinden geçmektir. Eklenti ne kadar iyi olursa olsun, içeriğinizin derinlemesine uzmanlığıyla boy ölçüşemez, ancak size zaman kazandıracaktır.
 
Dahili Bağlantı Sıkacağı Mükemmel Bir Seçim Yapan Özellikler;
 
  • Kitaplığınızdaki her gönderi için bağlantı metni anahtar sözcükleri belirleyin.
  • Belirlediğiniz anahtar kelimelere göre her gönderiye otomatik olarak dahili bağlantılar eklemek için eklentiyi etkinleştirin.
  • Eklentinin her gönderiye ekleyebileceği bağlantı sayısını ve hangi içeriğe bağlantı verebileceğini ve vermemesi gerektiğini yapılandırın.
  • Dahili bağlantılarınızla ilgili raporlara erişin.

12. XML Site Haritaları

Birçok hepsi bir arada WordPress SEO eklentisi, web siteniz için otomatik olarak XML site haritaları oluşturur.

Ancak, bu araçlardan birini kullanmayı planlamadığınızı ve içeriğinizi herhangi bir yardım almadan optimize edebileceğinizi varsayalım. Bu durumda, yine de bir site haritası oluşturmaya özen gösteren bir eklentiden yararlanabilirsiniz.

XML Site Haritaları

XML Site Haritaları eklentisi tak ve çalıştır özelliğindedir. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, web sitenizdeki her güncelleme.
 
Hakkında arama motorlarına bildirimde bulunup bulunmadığını yapılandırabilirsiniz. Ayrıca HTML biçiminde bir site haritası oluşturma seçeneğiniz de vardır.

Bu temel ayarların yanı sıra eklenti, web siteniz için otomatik olarak eksiksiz bir site haritası oluşturacaktır. Yine de bu site haritasını Google Web Yöneticisi Araçları gibi arama motoru web yöneticisi araçlarına göndermek isteyebilirsiniz, ancak işin bu kısmı size kalmış.

XML Site Haritalarını Mükemmel Bir Seçim Yapan Özellikler;

  • Web siteniz için otomatik olarak XML site haritaları oluşturur.
  • Web sitenizdeki güncellemeler hakkında arama motorlarını bilgilendirir.
  • Site haritalarınızın URL’sini robots.txt dosyasına ekler.

13. WP ve AMP için Şema ve Yapılandırılmış Veriler

Şema işaretleme, içeriğinizin Arama Motoru Sonuç Sayfalarında (SERP’ler) nasıl göründüğünü değiştirebilir.

Düzenli meta açıklamaların üzerinde resimler, derecelendirmeler ve ürün fiyatları içeren arama sonuçları gördüyseniz, bunlar eylem halindeki zengin snippet’lerdir.

Zengin snippet’lerin görünmesi için içeriğinize şema işaretlemesi eklemeniz gerekir. Ancak, her biri benzersiz bir amaca sahip düzinelerce şema türü vardır. WP ve AMP için Şema ve Yapılandırılmış Veriler,  her içerik türü için doğru şemayı seçmenize ve eklemenize yardımcı olur:

WP ve AMP için Şema ve Yapılandırılmış Veriler

Eklenti, ne tür içerikle uğraştığını otomatik olarak algılayabilen ve uygun şemayı atayabilen bir özellik içerir. Ancak, blog gönderileri, haber makaleleri, yemek tarifleri, ürün sayfaları ve daha fazlası dahil olmak üzere 35’in üzerinde şema türünden manuel olarak da seçim yapabilirsiniz.

Belirli içerik türlerini hariç tutmak ve bunlara şema işaretlemesi atamamak için Şema ve Yapılandırılmış Verileri WP ve AMP için yapılandırabilirsiniz. Eklenti ayrıca diğer şema biçimlendirme araçlarından verileri içe aktarmanıza da olanak tanır, böylece tüm web siteniz için şemayı yeniden yapmanıza gerek kalmadan alıp ona geçiş yapabilirsiniz.

WP ve AMP için Şema ve Yapılandırılmış Verileri Harika Bir Seçim Yapan Özellikler:

  • Eklenti, 35’ten fazla içerik türüne otomatik olarak bir şema atayabilir.
  • Her gönderiye ve sayfaya hangi şema işaretlemesinin ekleneceğini manuel olarak seçebilirsiniz.
  • Eklentiyi, belirli içerik türlerini şema atamalarından hariç tutacak şekilde yapılandırabilirsiniz.
  • Diğer popüler WordPress şema biçimlendirme eklentilerinden veri alma seçeneğiniz vardır.

Sonuç

Yanınızda doğru araçlara sahip olmadığınızda SEO sıkıcı ve karmaşık görünüyor. Ancak, SEO için en iyi WordPress eklentilerini bulduğunuzda ve bunları nasıl kullanacağınızı öğrenmek için biraz zaman ayırdığınızda.

Anahtar kelime planlama, rakip analizi ve raporlama gibi görevler çocuk oyuncağı haline gelecektir.

Levent Demirbaş

1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu