All in One SEO Pack Ayarları (Kapsamlı Rehber)
Hepsi Bir Arada SEO İncelemesi: AIOSEO Buna Değer mi?
Ayrıntılı bir Hepsi Bir Arada SEO incelemesi mi arıyorsunuz?
SEO eklentilerini değiştirmeyi düşünüyorum ve şunu merak ediyorum: AIOSEO buna değer mi?
Sitenizi arama sonuçlarında sıralamak için mükemmel bir WordPress SEO eklentisi arıyorsanız, daha fazla kendinizi yormayın. AIOSEO’nun siteniz için uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacak tüm özellikleri size göstereceğiz.
All in One SEO Ücretsiz mi?
Evet, All in One SEO’nun ücretsiz bir sürümü var! Bir hobi sitesi için ücretsiz sürüm gayet iyi çalışacaktır.
Yerel SEO gibi gelişmiş özelliklere ihtiyacınız varsa, All in One SEO’nun ücretli sürümüne yükseltmeye değer. Temel optimizasyonun yanı sıra çok değerli ekstra özelliklere sahip 4 ücretli lisans vardır.
Lisansların nasıl çalıştığına dair bir fikir vermek için Basic ve Pro lisanslarına hızlı bir genel bakışı burada bulabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi, Basic’ten Pro’ya fiyatta bir sıçrama olsa da, ekstra eklentilerle tonlarca daha fazla güç ve kontrol elde ediyorsunuz.
Şimdi bazı Hepsi Bir Arada SEO özelliklerine göz attık, hadi ana Hepsi Bir Arada SEO incelememize geçelim.
All in One SEO İncelemesi: All in One SEO Buna Değer mi?
All in One SEO, WordPress için köklü bir SEO eklentisidir. Özelliklerini ve performansını iyileştirmek için 2020’de tamamen yeniden yazıldı.
Dolayısıyla, geçmişte AIOSEO’yu denediyseniz, ancak farklı bir SEO eklentisine geçtiğinizden beri, muhtemelen bazı harika yeni özellikleri kaçırıyorsunuz.
Bu Hepsi Bir Arada SEO incelemesi, eklentinin şu anda nasıl göründüğüne dair hızlı bir genel bakış sunacaktır.
Öncelikle All in One SEO yükleyip kurulumunu yapalım.
All in One SEO’ya Başlarken
Başlamak için, hesap sayfanızdan All in One SEO eklentisini indirip yüklemek isteyeceksiniz. Eklentiyi etkinleştirdiğinizde, Kurulum Sihirbazının açıldığını göreceksiniz.
Kurulum Sihirbazı, sitenizin genel ayarlarında 10 dakika veya daha kısa sürede size yol gösterecek şekilde tasarlanmıştır.
Başka Bir SEO Eklentisinden Geçiş
Farklı bir SEO eklentisinden geçiş yapmayı mı düşünüyorsunuz?
All in One SEO, başka bir SEO eklentisinden geçiş yapmayı kolaylaştırır. Kurulum Sihirbazı sırasında başka bir SEO eklentisi tespit ederse, sizin için temel ayarları kopyalamayı teklif eder.
Bu isteğe bağlıdır, yani kullanmak istiyorsanız veri aktarımını etkinleştirmek için buradaki kutuyu işaretleyebilirsiniz.
Her SEO eklentisinin kendi SEO işleme yöntemi olduğunu unutmayın, bu nedenle içe aktarma , eski eklentide sahip olduğunuz her şeyi kopyalamayabilir.
Ama sorun değil All in One SEO, her şeyin istediğiniz gibi ayarlandığından emin olmak için tüm SEO kurulumunuzu kontrol etmenizi kolaylaştırır.
Kurulum Sihirbazının sonunda, AIOSEO size eski SEO eklentinizi devre dışı bırakmanızı hatırlatacaktır. Bu önemlidir çünkü 2 SEO eklentisinin aktif olması çakışmaya neden olabilir.
Şimdi Düzelt düğmesine tıklamak. Sitenizdeki diğer SEO eklentisini devre dışı bırakacaktır.
Bu, eski SEO eklentinizdeki verileri silmez. Ancak herhangi bir çakışmayı önlemek için eskisini hemen devre dışı bırakmak iyi bir fikirdir.
Şimdi All in One SEO’daki ayarlara ve özelliklere bir göz atalım.
All in One SEO Özellikleri
All in One SEO tonlarca işlevselliğe sahiptir ve çoğu eklenti ayarlarında kontrol edilir.
Bu ayarlar üzerinde çalışmak için biraz zaman harcamaya değer. Çeşitli eklentileri gözden geçirip kurduktan sonra, onları hemen hemen unutabilirsiniz.
Tabii ki, bunlar için SEO üzerinde çalışmak üzere bireysel gönderilere ve sayfalara da gidebilirsiniz. İncelemenin sonunda bunun hakkında konuşacağız.
Pro sürümüyle, eklentileri istediğiniz zaman Özellik Yöneticisi’nden açıp kapatabilirsiniz.
Site Denetim Kontrol Listesi
Hepsi Bir Arada SEO’nun Site Denetimi bölümü, web sitenizin tamamında SEO sağlığını kontrol etmenizi sağlar. Sitenizi taradıktan sonra, bulgularına göre sitenizi otomatik olarak puanlayacaktır.
Bu, SEO’nuza genel bir bakış almanın ve sıralamalarınızı olumsuz yönde etkileyebilecek sorunları görmenin harika bir yoludur.
Mümkün olan en iyi sıralama şansı için Site Denetiminde 60-80 puan almayı hedeflemek isteyeceksiniz.
Puanın altında, eklentinin kontrol ettiği bileşenlerin bir dökümü var. Kritik Sorunlara dikkat etmek isteyeceksiniz çünkü bunlar zaten sıralamanıza zarar verebilecek şeylerdir.
Sağdaki oka tıklamak, konuyu daha ayrıntılı okuyabilmeniz için bölümü genişletir.
Bonus olarak, kendi puanınızı sizinkiyle karşılaştırmak istiyorsanız, bir rakibin sitesini puanlamak için Site Denetimini de kullanabilirsiniz.
Arama Görünümü
Arama Görünümü ayarları çok önemlidir. Kısıtlı zamanınız varsa, odaklanmak isteyeceğiniz 1 bölüm burasıdır.
Ana Arama Görünümü ekranı, sitenizin bilgilerini arama sonuçlarında göründüğü şekliyle önizlemenizi sağlar.
Buradan , temelde işletmenizle ilgili meta veriler olan Bilgi Grafiği bilgilerinizi de ayarlayabilirsiniz. Bu, Google’ın bu bilgileri bulmasını ve sonuçlarda göstermesini kolaylaştırır.
Örneğin, Hepsi Bir Arada, şunları ayarlamanıza olanak tanır:
- Adınız veya web sitenizin adı.
- Telefon numarası.
- Logo.
- Açılış saatleri.
İçerik Türleri sekmesinde, WordPress’teki gönderiler, sayfalar ve diğer içerik türleri için kullanılacak meta şablonları ve yer tutucuları ayarlayabilirsiniz.
Ancak bu sadece temel bir şablon değil.
All in One SEO ile ilgili harika olan şey, etiket adı verilen dinamik yer tutucular ayarlamanıza izin vermesidir.
Örneğin, bir yılı manuel olarak yazmanıza gerek kalmadan blog gönderi başlığınızda otomatik olarak gösterebilirsiniz. Böylece Yılbaşı’nı tüm gönderilerinizi gözden geçirip yılı değiştirerek geçirmek zorunda kalmazsınız!
AIOSEO’nun bunu 2 şekilde yapmanıza izin vermesine bayılıyoruz. Yapabilirsin.
- Gönderinin veya sayfanın oluşturulduğu yılı görüntüleyin.
- Daima içinde bulunulan yılı görüntüler.
Bu, gönderi başlığınızda her zaman bir tarih göstermenin süper esnek bir yoludur. Ve yer tutucuyu okuyucularınız ve içeriğiniz için anlamlı olacak şekilde uyarlamanıza olanak tanır.
Örneğin, içerikle eşleşmiyorsa, sitenizdeki her gönderinin otomatik olarak en son yıla güncellenmesini istemeyebilirsiniz.
Bu şablonlara ek olarak, farklı gönderi türleri ve taksonomiler için ayrı şablonlar ve şemalar da ayarlayabilirsiniz, örneğin:
- Görsel SEO : Resimlerinize otomatik olarak anahtar kelimeler atayarak sıralamalarına yardımcı olun ve ekleri en iyi şekilde yönlendirin
- Yazar SEO : Yazar arşiv sayfalarınızın aramada gösterilme şeklini kontrol edin.
Sosyal Ağlar
Sosyal Ağlar ayarları sayfası, gönderilerinizin kullandığınız sosyal ağlarda nasıl görüneceğini kontrol etmenizi sağlar.
Her ağ için varsayılan Gönderi Türünü ve görseli ayarlayabilir veya sosyal medya kanallarınızın tutarlı olması için ayarları çoğaltabilirsiniz.
Site Haritaları
Site haritaları, sitenizin optimizasyonunun önemli bir parçasıdır. Keşfedilmesi kolay olsun diye arama motorlarına içeriğinizin nerede olduğunu söylerler.
Hepsi Bir Arada SEO, 4 farklı türde site haritası oluşturmanıza olanak tanır:
- Genel
- Video
- Google Haberleri
- RSS
Bu site haritası türlerinin hepsini etkinleştirmeniz gerekmez, ancak Google’ın keşfettiği gönderi türlerini kontrol edebilmeniz için kesinlikle Genel site haritasını kullanmak isteyeceksiniz.
Ayrıca, site haritanıza belirli URL’ler de ekleyebilirsiniz, bu da şunları yapabileceğiniz anlamına gelir:
- Her URL’nin önceliğini kontrol edin
- Bir güncelleme sıklığı belirleyin
- Son Değiştirme tarihini manuel olarak ayarlayın
AIOSEO, gelişmiş ayarları kullanarak site haritalarınızı şu şekilde özelleştirmenize olanak tanır.
- Belirli yayınları, sayfaları veya anahtar kelimeleri site haritanızdan hariç tutma.
- Gönderi türleri için manuel olarak bir öncelik ve sıklık ayarlama.
- Site haritanızdaki resimleri dahil etmek veya hariç tutmak.
Yönlendirmeler
Yönlendirmeler SEO için çok önemlidir. Bir gönderiyi kaldırırsanız veya farklı bir URL ile yeniden yayınlarsanız, sıralamanızı kaybetmemek için her zaman bir doğrudan bağlantınız olmalıdır.
Hepsi Bir Arada SEO, bunu kolaylaştıran kendi yönlendirmeler ekranına sahiptir.
Yeni bir sayfaya veya gönderiye yönlendirebileceğimiz herhangi bir şey olup olmadığını görmek için All in One SEO’daki 404 hatalarına bakmayı seviyoruz.
Buradan, esasen bu 404 hatasından kurtulmak için manuel olarak bir 301 veya 307 yönlendirmesi ekleyebilirsiniz.
Hepsi Bir Arada SEO ayrıca otomatik yönlendirmeler oluşturabilir. Örneğin, bir blog gönderisini silerseniz, devreye girer ve eski URL’den farklı bir URL’ye yönlendirme oluşturmanızı ister.
Yerel SEO
Yerel SEO, Hepsi Bir Arada SEO’nun ana eklentilerinden biridir ve belirli bir coğrafi alanda faaliyet gösteren herhangi bir işletme veya kuruluş için önemli bir artı noktadır.
Eklenti süper esnektir ve tek veya birden fazla konum için SEO’yu destekler.
Hepsi Bir Arada SEO bu verileri Bilgi Grafiği biçiminde topladığından, Google’ın aradığı tüm yerel bilgileri bulması ve görüntülemesi kolaydır, örneğin:
- İş adresi.
- İletişim bilgileri.
- Vergi veya KDV numarası.
- Ödeme metodları.
- Fiyat aralığı.
Bu bilgi çok önemlidir çünkü Google bazen arama sonuçlarında “kartlar” geliştirmek için kullanır. Böylece, All in One SEO’da ayarlayarak, işletmenizin veya web sitenizin tam olarak nasıl sunulduğu konusunda söz sahibi olabilirsiniz.
Bağlantı Asistanı
AIOSEO, gönderilerinize giden dahili ve harici bağlantıların sayısını bir bakışta gösterebilen süper kullanışlı bir Link Assistant aracıyla birlikte gelir. Bağlantılar en önemli sıralama faktörlerinden biridir.
Bu nedenle Link Assistant’ı kullanmak sayfa içi ve sayfa dışı optimizasyonunuzu gerçekten bir sonraki seviyeye taşıyabilir.
Bağlantı Asistanı, WordPress’te bir gönderiyi düzenlerken bağlantı kurabileceğiniz ilgili gönderiler için öneriler de görüntüler.
Bu, size çok zaman kazandıran harika bir özelliktir, çünkü bu, bağlantı kurmak için ilgili gönderileri manuel olarak aramanıza gerek olmadığı anlamına gelir.
Sayfa İçi Optimizasyon
Kurulum tamamlandıktan sonra, All in One SEO, SEO’nuzu hemen hemen sizin için çalıştırır.
AIOSEO incelememizde ayarlara bu kadar çok zaman ayırmamızın nedeni budur.
İçeriğinizi yazma veya sitenizde zaten bulunan içeriği optimize etme zamanı geldiğinde, AIOSEO’da bilmek isteyeceğiniz çok önemli bir araç var.
TruSEO Nasıl Kullanılır?
TruSEO, içeriğinizi oluştururken otomatik olarak tarayan harika bir AIOSEO özelliğidir.
Bu biraz, siz yazarken omzunuzda oturan bir SEO danışmanına sahip olmaya benziyor. Bir gönderiyi gereğinden az veya fazla optimize ettiyseniz, All in One SEO sizi uyaracak ve nasıl düzelteceğinizi söyleyecektir.
Varsayılan olarak, TruSEO devre dışıdır. Eklentinin Genel Ayarlar sayfasından açmak isteyeceksiniz.
Artık TruSEO aktif, önerileri görmek için herhangi bir blog gönderisini veya sayfasını açın.
İşte blok düzenleyicide nasıl göründüğü. Bu panel sağ tarafta açılır ve içeriğinizin şu noktalarda nasıl puan aldığını gösterir.
- Anahtar kelime alaka düzeyi.
- Temel SEO.
- Başlık Optimizasyonu.
- Okunabilirlik.
TruSEO, Yoast’tan daha sofistike; bir skor oluşturmak için daha birçok faktörü hesaba katar.
Temel SEO kutusunu genişletirsek, içeriğimizi daha da optimize etmemize yardımcı olacak önerileri görebiliriz.
Bu düzen hakkında gerçekten harika olan şey, MonsterInsights ile mükemmel şekilde çalışmasıdır.
Dolayısıyla, MonsterInsights eklentisinde süper yararlı Headline Analyzer’ı zaten kullanıyorsanız, All in One SEO verilerinize aynı yerden erişebilirsiniz.
Bu, başlık puanınıza ve gönderi penceresinin hemen üst kısmındaki içerik puanına kolay erişim sağlar.
All in One SEO Pack ve Yoast SEO Karşılaştırması
Hepsi Bir Arada SEO ve Yoast SEO iyi eklentilerdir, bu nedenle iki eklenti arasındaki herhangi bir karşılaştırma yakın olmalıdır.
Ancak All in One SEO, kullanım kolaylığı, daha iyi kullanıcı deneyimi ve farklı özellikler üzerinde daha fazla kontrol açısından kazanır.
All in One SEO, e-Ticaret SEO’su, e-Ticaret için şema desteği ve Yerel SEO söz konusu olduğunda da zirveye çıkıyor.
Hepsi Bir Arada SEO’daki yerinde SEO Denetimi ve TruSEO puanı özellikleri, yeni başlayanlara içeriği iyileştirmek ve SEO’larını artırmak için eyleme geçirilebilir bir plan sunar.
Ve birden fazla web siteniz varsa, Hepsi Bir Arada SEO ile çok tasarruf edeceksiniz.
Umarız Yoast SEO ve All in One SEO karşılaştırması, siteniz için en iyi WordPress SEO eklentisini bulmanıza yardımcı olmuştur.
Ayrıca, kullanmanız gereken en iyi 9 WordPress SEO eklentisi ve aracı listemizi ve en iyi WordPress barındırmayı nasıl seçeceğinize ilişkin kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.
Sonuç: All in One SEO Buna Değer mi?
All in One SEO’daki tüm harika özellikler bizi gerçekten şaşırttı. Şüphesiz WordPress için en iyi SEO eklentisidir.
Birçok SEO eklentisi, anahtar kelimeleri tarayarak veya okunabilirliği artırmak için önerilerde bulunarak temel sayfa optimizasyonunu kapsar . Hepsi Bir Arada SEO çok daha fazlasını yapar.
Aşağıdakiler dahil olmak üzere WordPress SEO’nun her yönünün kurulumunu kolaylaştırır:
- Yerel SEO.
- E-Ticaret SEO’su.
- Farklı şema türleri.
- Sosyal medya.
- Meta veri gönder.
- robots.txt.
- Site haritaları.
- Sayfa içi optimizasyon.
- Ve dahası.
Arayüz temiz ve kullanımı kolaydır ve gezinmeyi ve bakmak istediğimiz ayarları bulmayı kolay bulduk.
Tek yapmanız gereken, All in One SEO’yu doğru bir şekilde yapılandırmak için biraz zaman harcamak. Bundan sonra, her yeni sayfa oluşturduğunuzda veya yayınladığınızda siteniz tamamen optimize edilecektir. Zor iş çoktan bitti!
Ve siz içerik oluştururken TruSEO özelliği, eyleme geçirilebilir öneriler ve gerçek zamanlı bir puanla sayfa içi optimizasyonunuz hakkında size anında geri bildirim verir .
Bu özellik tek başına içeriğinizi büyük ölçüde geliştirebilir ve arama sonuçlarında daha hızlı (ve daha yüksek) sıralamanıza yardımcı olabilir.
Denemeye hazır mısınız? All in One SEO’yu risksiz indirebilir ve 14 günlük tam para iade garantisi alabilirsiniz.