Wordpress

En İyi WordPress Temaları 2022 Güncel Liste

2022 için WordPress web siteniz için kendinize taze ve güzel bir tema edinmek istiyorsanız, bu özet tam size göre! Hiçbir şey araştırmanıza ve arama motorunuza saatlerce sorgu yazmanıza gerek yok. Seni koruduk. Bunlar, piyasadaki en popüler ve en iyi ücretsiz WordPress temalarıdır. Ve bunu gerçekten kastediyorum!

Bu Liste Şu Şekilde Oluştu

İlk olarak, WordPress.org’daki resmi tema dizinine gittik ve “popüler” sekmesinden en iyi 20-30 temayı inceledik. 100’den az inceleme almış tüm temaları kaldırdık.

Kalan temaları, bazı demo içeriği eklediğimiz ve performansını Pingdom Araçları aracılığıyla test ettiğimiz bir test sitesine yükledik. “Yıldızdan daha az” sonuçlara sahip her şey listeden çıkarıldı.

Sonuç olarak elde ettiğimiz ve aşağıdaki listede görebileceğiniz şeyler, yalnızca piyasadaki en iyi ücretsiz WordPress temalarıdır (popülerlik sırasına göre).

Bunlar, 2022’de alabileceğiniz en popüler ve en iyi ücretsiz WordPress temalarının ilk 10’u.

2022 İçin En İyi 10 Ücretsiz WordPress Teması

Neve

Levent Demirbaş - Neve

Neve, sitenizi hızlı bir şekilde çevrimiçi hale getirmek ve birkaç tıklamayla içe aktarabileceğiniz kullanıma hazır bir tasarım kullanmak istiyorsanız denemek için harika bir WordPress temasıdır.

Aynı zamanda kendi temalarımızdan biri ve diğer kreasyonlarımızdan bazılarından daha yeni olmasına rağmen, amiral gemisi temamız haline geldi. Bunun nedeni kısmen, temalar sahnesinde popülaritesinin ne kadar hızlı patladığıdır. Yayınlandıktan birkaç ay sonra WordPress.org’daki popüler sekmeye girdi ve bugüne kadar orada kalmayı başardı.

Tasarım moderndir, mobil cihazlar için optimize edilmiştir , tema hızlı yüklenir ve web sunucunuzun kaynaklarının çoğunu almaz . Ayrıca 20’den fazla ücretsiz başlangıç ​​sitesi ve lite’den premium temaya yükseltmeye karar verirseniz daha fazlasını sunar.

Bu listedeki diğer temalar da (çeşitli sayfa şablonları biçiminde) başlangıç ​​siteleri sunarken, Neve kullanıcıyı temayı kurduktan hemen sonra birini seçmeye davet ederek daha iyi bir iş çıkarıyor. Bu, onu bir açılış sayfası oluşturmak için harika bir çözüm haline getirir. Bu şekilde, rafine edilmemiş görünen siteye takılıp kalmazsınız.

Twenty Seventeen

Levent Demirbaş - Twenty Seventeen

E, gerçekten. Bu bariz görünüyorsa kusura bakmayın ama Twenty Seventeen zamana karşı dayanıklı olduğunu gerçekten kanıtladı. Bu, “iki tema önceki” varsayılan WordPress temasıdır, ancak bugüne kadarki en popüler varsayılan tema olarak WordPress topluluğu tarafından hala oldukça takdir edilmektedir.

Bu temayla ilgili özellikle sevdiğimiz şey, basit bir sunum sunarken aynı zamanda başlık görseli aracılığıyla bazı temel markalama uygulamanıza izin vermesidir. Tipografi de çok iyi, bu da onu yeni başlayanlar (sadece değil) veya bir iş projesi için mükemmel bir blog teması yapıyor.

Astra

Levent Demirbaş - Astra

Astra, günümüzün en popüler ve aynı zamanda en hızlı büyüyen WordPress temalarından biridir.

Onu diğerlerinden ayıran şey, çok işlevsel bir ambalaj içinde olsa da size kutudan çıkar çıkmaz yalnızca çok temel özellikler veren performans odaklı minimal bir tema olmasıdır. İhtiyacınız olan modülleri seçebilir ve buna göre etkinleştirebilir/devre dışı bırakabilirsiniz.

Astra’nın diğer bir avantajı da piyasadaki en popüler sayfa oluşturucularla ( Elementor, Beaver Builder, Brizy ) ve tabii ki Gutenberg editörüyle uyumlu olmasıdır. Ayrıca inşaatçıların her biri için başlangıç ​​siteleri mevcuttur. Tüm bunlar, Astra ile hızlı bir şekilde bir web sitesi oluşturabileceğiniz ve ardından sınırsız renk seçenekleri vb. ile ihtiyaçlarınıza %100 uyacak şekilde özelleştirebileceğiniz anlamına gelir. Bununla birlikte, temanın kullanıma hazır tasarımı, üzerine bir başlangıç ​​sitesi içe aktarana kadar pek fazla değildir.

OceanWP

Levent Demirbaş - OceanWP

OceanWP birçok yönden Astra’ya benzer – temanın özelliklerini sunma şekli benzerdir ve minimalizm ile performansa odaklanma da benzerdir.

Bu temayı, hangi özelliklere ihtiyacınız olduğunu seçerek ve ardından sitenizin bireysel yönlerine ince ayar yaparak kullanırsınız. Olası özelleştirme derecesi de Astra’nınkine benzer.

Bunun da ötesinde, e-Ticaret ile ilgili özellikler ve ayarlar söz konusu olduğunda OceanWP çok iyidir. WooCommerce entegrasyonuna sahip olduğu için bir e-Ticaret mağazası açmayı planlıyorsanız buna bakabilirsiniz.

Storefront

Levent Demirbaş - Storefront

Bu, resmi WooCommerce temasıdır. İhtiyaç duyabileceğiniz tüm temel tema özellikleri ve özelleştirmelerle birlikte gelir, ancak bundan fazlası yoktur.

Tasarım temiz ve sayfa oluşturucularla iyi çalışıyor. Ayrıca, bu tema resmi WooCommerce teması olduğundan, platformla hiçbir garip aksaklık olmadan çalışacağına güvenebilirsiniz. Ve herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa elbette WooCommerce desteğine güvenebilirsiniz.

Çevrimiçi mağazanızı Storefront ile oluşturmak istiyorsanız, muhtemelen özelleştirmelerinizi yapmak için bir alt tema oluşturmanız gerekecektir.

GeneratePress

Levent Demirbaş - GeneratePress

Bu, prensipte Astra ve OceanWP’ye benzeyen başka bir WordPress temasıdır. Bir kez daha, çok sayıda kadran ve düğme içeren genişletilmiş bir özelleştirme arabirimi elde edersiniz.

Tipografinizi, renk düzeninizi, düzen seçeneklerinizi, yazı formatlarınızı ve diğer ince ayrıntıları ayarlayabilirsiniz.

Bununla birlikte, bu tema, en kullanışlı özelliklerini premium sürümde sunmaya yöneliktir. Ücretsiz sürümde bulunan tema seçenekleri, Astra veya OceanWP’dekilere kıyasla biraz daha düşük. Ve bu türden tüm temalarda olduğu gibi, kullanıma hazır tasarım pek fazla değil.

Sydney

Levent Demirbaş - Sydney

Sydney, bir süredir WordPress.org tema dizininin popüler sekmesinde bir dayanak noktası olmuştur. Ve nedenini görmek zor değil. Bu WordPress teması, düzenli olarak güncellenen modern bir tasarım sunar ve aynı zamanda Elementor sayfa oluşturucu ekibi tarafından resmi olarak önerilen temalardan biridir.

Bu harika tema, duyarlı tasarım seçeneklerine sahiptir, derin WordPress Özelleştirici entegrasyonu, Google Yazı Tipleri ve hatta özel Elementor blokları vardır.

Genel olarak, bu, bir işletme web sitesi, ajans veya profesyonel portföy için uygun, iyi bir çok amaçlı WordPress temasıdır. Basit bir ifadeyle, güzel görünen bir iş temasına ihtiyacınız varsa, bu sizin için olabilir.

ColorMag

Levent Demirbaş - ColorMag

ColorMag, dergi ve haber tarzı siteler için özel olarak oluşturulmuş ücretsiz en iyi WordPress temaları listesindeki tek temadır, bu nedenle bu tür bir web siteniz yoksa ColorMag size göre değildir.

Sadece bu da değil, aynı zamanda bir avuç farklı sayfa düzeni ve yapılandırması mevcut, böylece herkes kendi nişine uyan bir şey bulabilir.

Tasarımın kendisi, büyük hacimli içeriği işlemek için optimize edilmiştir – her gün birden fazla gönderi yayınlanmaktadır. WordPress siteniz bu kadar içerik üretmiyorsa farklı bir tema düşünebilirsiniz.

Özellik açısından, bu dergi teması WooCommerce ile uyumludur, size iyi renk seçimi seçenekleri sunar, gelişmiş tipografiye sahiptir, 15’ten fazla widget alanına sahiptir ve başlık altında daha birçok ilginç özellik sunar.

Hestia

Levent Demirbaş - Hestia

Şık, temiz ve modern bunlar Hestia’nın temel nitelikleridir. Bu tema, birkaç yıldır WordPress.org’daki popüler sekmenin bir üyesidir. Bunun aslında kendi mühendislerimizin oluşturduğu başka bir şirket içi tema olduğunu fark edeceksiniz. Zamana meydan okuduğu ve her gün düzenli olarak yeni indirmeler almaya devam ettiği için gurur duyuyoruz.

Tema, kullanıcılara piyasadaki diğer ücretsiz temalarda bulması zor bir basitlik düzeyi sunar. Canlı özelleştiriciyle tam entegrasyon vardır ve ayrıca farklı nişleri ve web sitesi stillerini kapsayan bir dizi başlangıç ​​sitesi elde edersiniz. Ayrıca, bu duyarlı WordPress temasının tasarımı, çekici bloklar ve harika paralaks efektleriyle her zaman yeşil kalır.

Hestia, Elementor, Beaver Builder, Brizy, Divi Builder gibi sayfa oluşturucularla ve WordPress’teki yeni blok düzenleyiciyle çalışacak şekilde oluşturuldu.

Bu tema, bir işletme sitesi, uygulama, çevrimiçi mağaza veya ajans için harika çalışacaktır.

OnePress

Levent Demirbaş - OnePress

OnePress, düz tasarım ilkelerine yeni ve modern bir yorum getirir. İyi tipografi, iyi boşluk kullanımı sunar ve içeriğinizin hak ettiği ilgiyi görmesini sağlar.

Adından da anlaşılacağı gibi, bu bir “tek sayfa” temasıdır. İsterseniz daha fazla alt sayfa oluşturabilirsiniz, ancak web site yapınızın çekirdeği, zengin içerikli tek bir ana sayfa etrafında dönecektir.

Tasarım, tamamen duyarlı bir düzen sunar, aralarından seçim yapabileceğiniz özel içerik blokları, özel widget’lar vardır ve WordPress Özelleştirici’de gelişmiş tema özelleştirme seçenekleri elde edersiniz.

İdeal ücretsiz WordPress Temanızı Nasıl Seçersiniz?

İpucu: Muhtemelen Sadece Üçe Kadar Daraltabilirsiniz

Tamam, pazarın sunduğu en iyi ücretsiz WordPress temalarının on harika örneğini ele aldık ve her biri harika özellikler, tasarımlar ve özelleştirme seçenekleri sunuyor.

Peki, siteniz için en iyisini nasıl seçersiniz?

Bizim için, ihtiyaçlarınıza ve ne tür bir kullanıcı olduğunuza bağlı olarak üç senaryo söz konusudur.

Senaryo A

Dikkatinizin nabzını tutmayı ve sitenizin her küçük ayrıntısını, tasarımını ve tema işlevselliğini ayarlayıp özelleştirebilmeyi seviyorsanız, Astra’yı seçin.

Bu tema sizin nihai Kendin Yap hayalinizdir ve size akla gelebilecek her seçeneği sunar.

Senaryo B

Kutudan çıkar çıkmaz başlatması kolay, ancak aynı zamanda iyi bir özelleştirilebilirlik ve birkaç tıklamayla kurabileceğiniz hazır tasarımlar sağlayan bir tema edinmek istiyorsanız, Neve’yi edinin.

Bu WordPress teması, iş, fotoğrafçılık, portföy, e-ticaret, ajans, WordPress blogları, yemek, yaşam tarzı ve daha fazlası gibi tüm popüler nişleri kapsayan başlangıç ​​siteleriyle birlikte gelir.

Senaryo C

Başlangıç ​​düzeyinde bir blog yazarıysanız veya yeni başlayan ve basit bir site başlatmak isteyen küçük işletmelerden biriyseniz ve tasarım çeşitliliğini pek umursamıyorsanız, önceki varsayılan WordPress teması olan Twenty Seventeen ile devam edin.

Evet, bu yine de net ve minimalist tasarımlara değer veren kullanıcılar için harika bir çözüm.

Sonuç

Bu yazım da ücretsiz bir şekilde kullanabileceğinizi en iyi 10 temayı detaylı olarak anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı bulursunuz. Bir sonraki yazım da görüşmek dileğiyle! Aklınıza takılan herhangi bir soru olursa yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Levent Demirbaş

1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu