SEO

Zayıf İçerik Nedir? Nasıl Bulunur ve Düzeltilir?

Web siteniz yeni müşteriler edinmede çok önemli bir rol oynadığından. SEO endüstrisinde “zayıf içerik” adı verilen popüler bir terim hakkında endişeleniyor olabilirsiniz.
 
Adın kendisi oldukça açıklayıcı olsa da, arkasında daha fazla incelik saklanıyor. Bu nedenle, bugünkü gönderide zayıf içeriğin ne anlama geldiğini ve nasıl çalıştığını tanımlayacağız.
SEO’da zayıf içerik, genel olarak ziyaretçilere değer sağlamayan web sitesi içeriği olarak tanımlanır. Bunlar kısa, yüzeysel, orijinal olmayan, kazınmış, yinelenen, giriş kapısı veya düşük kaliteli bağlı kuruluş içeriği olabilir. Genel bir kural olarak, zayıf içerik, Google’ın beğenmediği için Google Arama’da iyi sıralanmaz.
Esasen, arayan kişiye değer katmayan herhangi bir içerik, kelimenin hem gerçek hem de mecazi anlamda zayıf kabul edilebilir. Bir uçta, zayıf içerik, sayfanızda arama yapanı tatmin edecek kadar metin olmadığı anlamına gelir. Öte yandan, sayfalarınızın arama yapanın ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yüksek kaliteli içeriğe sahip olmadığı anlamına da gelir.
 
Zayıf içerik, web sitenizi etkiliyorsa Google Search Console’da görünen resmi bir sorundur.
 
Ancak sayfalarınızdan bazıları sürekli olarak düşük kaliteli içerik sunuyorsa. Google’dan herhangi bir görünür uyarı olmaksızın bir şekilde “gölge yasağı” alabilirler.
 
Sitenizi sürekli olarak optimize etmenize rağmen uzun süre sıralamada iyileşme olmamasının nedeni zayıf ve düşük kaliteli içerik olabilir.
 
Daha deneyimli SEO’ların sorundan muzdarip sayfaları tespit etmesi ve iyileştirmesi daha kolaydır.
 
Ancak yeni bir SEO öğrencisi olarak. Tam olarak neyin iyileştirileceğine karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bu nedenle, zayıf içeriğinizi düzeltmek veya cezadan kaçınmak için ele alabileceğiniz on üç faktörü aşağıda özetledim.

İçindekiler

Zayıf İçerik Nedir?

Belirlediğimiz gibi, zayıf içerik genellikle kullanıcılara değer sağlamayan içeriktir. Başka bir deyişle, bu, sayfanızın içeriğinin nicelik ve kalitesinin tatmin edici olmadığı anlamına gelir. Genel bir kural olarak, zayıf içeriği hızlı bir şekilde tespit etmek için bu tür sayfa içeriklerini aşağıda unutmayın.

6 Yaygın Zayıf İçerik Türü

Derinlik veya Kullanışlılıktan Yoksun Web Sitesi İçeriği

Bir sayfanın çok fazla içeriğe sahip olması onu iyi yapmaz. Benzer şekilde, bir sayfanın bazı derinlemesine bilgilere sahip olması. Üst sıralarda yer almayı hak ettiği anlamına gelmez.
 
Sıralamayı hak eden yüksek kaliteli içerik aynı zamanda tüm soruları yanıtlar. Ve kullanıcının sahip olabileceği tüm şüpheleri giderir.
 
Yani, kullanıcının gereksinimleriyle eşleşen kapsamlı içerik barındırdıklarında sayfalar zayıf değildir.

Yinelenen Web Sitesi İçeriği

Yinelenen içerik, “zayıf içerik” kapsamına giren düşük kaliteli içerik için güçlü bir sinyaldir. Tek bir sayfadaki web sitesi içeriği gereksiz olabilir veya sitenizdeki birkaç sayfa yinelenen içeriğe sahip olabilir.
 
Örneğin, aynı bilgileri tekrar eden 2000 kelimelik uzun bir makaleniz varsa, yine de zayıf sayılabilir. Bunun nedeni, kullanıcılar daha uzun süre okudukça daha fazla değer sağlamamasıdır.
 
Benzer şekilde, sayfalarınızın çoğu aynı veya çok benzer bilgileri içerdiğinde. hem Google hem de son kullanıcılar, hangi sayfanın orijinal bilgi kaynağı olduğu konusunda kafa karıştırır.

Sendikasyon veya Kazınmış İçeriğe Sahip Sayfalar

SEO söz konusu olduğunda, doğrudan içerik çalmak büyük bir yanlıştır. Bunun nedeni, alıntılanmış ve sendikasyona ayrılmış içeriğin kullanıcılara kaynaktan daha fazla değer sağlamamasıdır. Bu nedenle Google, bu tür sayfaları kullanıcıya göstermekte bir amaç görmemektedir.
 
Ayrıca, diğer web sitelerinden tekrar tekrar içerik almak, güveninizi azaltabilir ve içerik oluşturucularla ilişki kurmanızı engelleyebilir.
 
Buna karşılık, bu, web sitenizin uzun vadeli başarısı için korkunç olabilir.

Giriş Sayfaları veya Düşük Kaliteli Satış Ortağı Sayfaları

Giriş sayfaları ve düşük kaliteli bağlı kuruluş sayfaları, esas olarak kullanıcıyı gizlemeye veya manipüle etmeye çalışan web siteleridir. Google’da daha üst sıralarda yer almak amacıyla web sitesi içeriğini gizler, gizler veya yönlendirirler. Tüm bu manipülasyon, kullanıcının “yeterince iyi” bir arama sonucuna ulaştığına inanabilmesi için yapılır.
 
Bunlar, arama motorlarına yalnızca bazı içerikleri gösteren veya bir ortaklık komisyonu toplamak için.
 
Kullanıcıyı doğrudan başka bir web sitesine yönlendiren web siteleri olabilir. Arkasındaki niyet yanıltıcı ve kötü niyetli olduğundan, bu tür uygulamalar Google için büyük bir hayır-hayırdır.
 
Google’ın algoritmaları çok daha gelişmiş olduğu için bu “dolandırıcılık sayfaları” artık eskisi gibi değil. Ayrıca o kadar yaygın değillerdir ancak yine de ara sıra bazı örnekler görebilirsiniz.

Kategori, Etiket veya Yazar Sayfalarında Zayıf İçerik

Kategori, etiket veya yazar sayfaları, zayıf içeriğin en yaygın örneklerinden bazılarıdır. Bunun nedeni, web siteniz bir süredir çalışıyorsa, muhtemelen önceki çalışmalardan kalanlara sahip olmanızdır.
 
Örneğin, geniş ölçekte misafir gönderisine izin veren etkin bloglara sahip web sitelerinde genellikle çok sığ yazar sayfaları bulunur.
 
Benzer şekilde, herhangi bir e-Ticaret mağazasındaki stok geliştikçe, web sitesinde genellikle düzinelerce boş kategori veya ürün sayfası kalır.
 
Bunun gibi sayfaları işlemek için, web sitenizin sayfalarını düzenli olarak gözden geçirmek her zaman en iyisidir.
 
Bir web sitesi taraması yapmak zamanla daha sorunlu hale gelebilecek zayıf sayfaları bulmanıza yardımcı olabilir. Oradan sayfaları yeniden canlandırabilir. Kaldırabilir ve yeniden yönlendirebilir veya yalnızca dizine eklemeyebilirsiniz.

Çok Sayıda Reklam veya Açılır Pencere İçeren Sayfalar

Ağırlıklı olarak reklamlar ve açılır pencerelerle dolu sığ içeriğe sahip sayfalar, Google tarafından genellikle zayıf içerik olarak kabul edilebilir.
 
İçerik, son kullanıcı için tamamen tatmin edici değildir ve araya giren reklamlar ve açılır pencereler, kullanıcı deneyimini daha da kötüleştirir.
 
Bazı senaryolarda, kullanılan teknolojiye bağlı olarak Google, açılır pencereler tarafından da engellenebilir. Bu olduğunda, sayfanın ana içeriği olarak yalnızca açılır pencereyi görüntüler ve bu da o sayfanın sıralamasını olumsuz etkileyebilir.

Zayıf İçerik SEO İçin Neden Kötüdür?

Doğal olarak, yetersiz bir kullanıcı deneyimi sunduğunuzda, sıralamalarınız zarar görecektir. Zayıf içerik bu denklemde önemli bir rol oynar. Okuyucularınızı, arama ihtiyaçlarının karşılanması için başka bir kaynak aramaya hemen iter.

Genel olarak, zayıf içerik değerli olarak algılanmaz ve SEO performansınıza zarar verir. Zayıf içeriğe sahip sayfalar, genel web sitesi otoritenizi düşürür, anahtar kelimeleri yamyamlaştırır veya dizinden çıkarılır. Sayfaları kaldırarak, iyileştirerek veya birleştirerek zayıf içerik sorunlarını çözmek, SEO sıralamalarınızı yükseltebilir.

Zayıf içerik potansiyel olarak genel web sitesi otoritenizi tüketicilerinizin gözünde düşürebilir. Bu da markanızı hem kısa hem de uzun vadede olumsuz etkileyebilir. Memnun olmayan potansiyel müşterilerin web sitenize geri dönme olasılığı daha düşüktür. Tersine, sizinle iş yapmaktan aktif olarak kaçınma olasılıkları daha yüksektir.
 
Bazı durumlarda, zayıf sayfalardaki sığ içerik, anahtar kelime yamyamlığına da neden olabilir. Burada önemli sayfalar, daha zayıf sayfalarla çakışırsa dizini kaldırılır. Sığ içeriğinizin sıralama şansı daha düşük olduğu için bu sorun kendini çok sık göstermemelidir. Ancak potansiyel olarak Google’ın kafasını karıştırabilir ve sıralamalarınızda geçici dalgalanmalara neden olabilir.
 
Sorunu çözmeye çalışırken, zayıf sayfaları işlemenin en iyi yolu, bunları herhangi bir amaçla kullanıp kullanamayacağınıza karar vermektir. Size potansiyel olarak bazı faydalar sağlayabilecek olanlar, rötuş ve iyileştirme için en iyisidir.
 
Örneğin, eski blog etiketleri gibi gerçekten değersiz sayfalar kolayca kaldırılabilir ve yeniden yönlendirilebilir.
 
Bir bakıma, bunu yapmak Google’a web sitenizin bakımlı olduğunu söyler kırık 404 bağlantıyı bir araya getirmek ve tarama bütçenizi boşa harcamak yerine. Son olarak, zayıf sayfalarınızdan bazılarının konu açısından örtüştüğünü varsayalım. Bu durumda, sayfanın kalitesini nihai olarak iyileştirmek için bunları tek bir kaynakta da birleştirebilirsiniz.

Zayıf İçerik Nasıl Belirlenir?

Zayıf içeriğin belirlenmesi manuel olarak yapılabilir ancak böyle bir projeyi yönetmek çok fazla zaman ve çaba gerektirir.
 
Bu nedenle, birden fazla araç kullanarak web sitenizdeki zayıf içeriği kontrol etmenin ve tanımlamanın daha hızlı yolları vardır.
 
Zayıf içerik ve yinelenen içerik sorunlarının çoğunu ortaya çıkarmak için beş adıma bakacağız.

Zayıf İçeriği Bulmanın ve Tanımlamanın 5 Yolu

1. Zayıf Sayfaları Google Search Console’da Analiz Edin

Google Arama Konsolu, zayıf içeriği tanımlayabileceğiniz en iyi araçlardan biridir. Bunun nedeni, size iyi, sezgisel veriler sağlamasının yanı sıra. Google’ın web sitenizi tam olarak nasıl gördüğünü göstermesidir ki bu, çoğumuzun önemsediği şeydir.

Zayıf içeriğin harika bir göstergesi, normalde alması gerektiği halde herhangi bir arama trafiği almayan blog içeriği veya açılış sayfalarıdır. Yani, doğru bir şekilde sıralamak için yeterince zaman ayırdığınız gönderileri ve sayfaları aramanız gerekir. Sıralaması gereken ancak sıralamada olmayan herhangi bir sayfa bulursanız, bu, içeriğin zayıf veya en azından vasatın altında olduğunu gösterebilir.

Ek olarak, herhangi bir şekilde cezalandırılıp cezalandırılmadığınızı öğrenmek için “Manuel İşlemler” sekmesini inceleyin. Aracın adı, Google’ın inceleme ekibinin vermek için kullandığı manuel cezalara atıfta bulunsa da, anladığım kadarıyla, orada görünen modern cezaların çoğu algoritmik.

Son olarak, Kapsam aracı, Google’ın sayfalarınızı nasıl anladığı ve işlediği hakkında da mükemmel bilgiler sunar. İçeri girdikten sonra, Google’ın dizinlerinde yer almamaya karar verdiği tüm sayfaları ve nedenini görmek için “Hariç Tutulan” sekmesini keşfedin. Keşfedilecek en iyi raporlardan bazıları şunlardır.

  • Tarandı Şu anda Dizine Eklenmemiş.
  • Kullanıcı Tarafından Seçilen Standart Olmadan Kopyala.
  • Yinelenen, Gönderilen URL Standart Olarak Seçilmedi.
  • Yinelenen. Google, Kullanıcıdan Farklı Bir Standart Seçti.

2. Yinelemelere Neden Olan URL Parametrelerini Kontrol Edin

Halihazırda Google Search Console’da olduğunuza göre, özellikle e-Ticaret mağazaları için potansiyel olarak büyük bir sorunu ele alalım.
 
Google Search Console’da, sol taraftaki kenar çubuğunun altındaki Ayarlar seçeneklerine gidin.
 
Oradayken, Tarama İstatistikleri altındaki “Raporu aç”ı tıklayın. Tarama istatistiklerinizde, “Tarama isteklerinin dökümü”ne gidin ve “Yanıta göre” sekmesi altındaki “Tamam (200)” seçeneğini tıklayın.
 
Bunu yapmak, bir zaman damgasıyla birlikte Google tarafından taranan tüm geçerli URL’lerin bir listesini çeker.
 
Burada, normalde sayfanın içeriğini değiştirmeyen parametreler içeren URL’ler arıyorsunuz. Aşağıda, kullanmadığımız halde yine de bir şekilde Google tarafından taranan bir parametre örneği verilmiştir.
Burada, normalde sayfanın içeriğini değiştirmeyen parametreler içeren URL'ler arıyorsunuz. Aşağıda, kullanmadığımız halde yine de bir şekilde Google tarafından taranan bir parametre örneği verilmiştir.

URL parametrelerini (değiştiricileri) belirledikten sonra, bunları işlemek için “URL Parametreleri” aracını kullanabilirsiniz. Google Search Console’da sol kenar çubuğundaki “Eski araçlar ve raporlar” altında bulunabilir.

Birincil Anahtar Kelimelerinizi Bir Sıralama İzleyicide Ayarlayın

Bir derece izleyici ayarlamak, içeriğinizle ilgili sorunlar konusunda sizi hızlı bir şekilde uyarabilir. Bunu yapmak, zayıf içerik veya anahtar kelime yamyamlığıyla ilgili her iki sorunu da bulmanıza yardımcı olabilir. Bu tür uyarılarla, bir sayfanın sıralamada düşüp düşmediğini veya tamamen dizinden çıkarılıp çıkarılmadığını hızlıca görebilirsiniz.
 
Örneğin, bir süre önce, sıralama izleyicimizin yardımıyla, makalelerimizden biriyle ilgili kritik bir sorunu hızla bulup düzeltebildim.
 
O sırada Google, İngilizce anahtar kelimeler için Almanca yayınlarımızdan birini dizine eklemeye karar verdi. Halihazırda bir İngilizce versiyonumuz olduğu için, bu orijinal gönderi sıralamasını İlk 3’ten ana anahtar kelimesi için son sayfaya düşürdü.
 
Gördüğünüz gibi, Google’ın algoritması bir hata yaparsa bu tür sorunları izlemek ve hızlı bir şekilde düzeltmek kritik olabilir.

4. Yinelenen Başlıkları ve Meta Açıklamaları Bulun

Screaming Frog gibi bir web sitesi tarama aracı kullanarak, sayfa başlık etiketlerinizden veya meta açıklamanızdan. Herhangi birinin kopya olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.
 
Orijinal sayfa başlıklarına ve meta açıklamalara sahip olmak önemlidir çünkü aksi halde Google’ın ve okuyucularınızın kafasını karıştırabilirsiniz. Aynı görünen iki sayfaya sahip olmak, web sitenizin içeriğinde gezinmeyi de zorlaştırabilir.
 
Screaming Frog, kapsamlı bir teknik bilgi olmadan karmaşık olabilse de. Web sitenizin 500 sayfasını getirmenizi sağlayan ücretsiz bir sürümle birlikte gelir. Burada tek yapmanız gereken web sitenize girmek, taramanın tamamlanmasını beklemek. Ve aşağıdaki sekmelerde yinelenen başlıklar ve meta açıklamalar olup olmadığını incelemek.
  • Başlık 1.
  • Başlık 1 Uzunluk.
  • Meta Açıklama 1.
  • Meta Açıklama 1 Uzunluk.

Screaming Frog gibi bir web sitesi tarama aracı kullanarak, sayfa başlık etiketlerinizden veya meta açıklamanızdan. Herhangi birinin kopya olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

5. Yinelenen İçeriği Bulmak İçin Bir Web Sitesi Tarayıcısı Kullanın

Zayıf ve yinelenen içeriği tanımlamanın son kritik adımı, içeriği karşılaştırabilen bir araçla web sitenizi fiilen taramaktır. Yine, Screaming Frog gibi güçlü web sitesi tarama araçları, web sitenizle ilgili sorunları gidermek için birçok yola sahiptir
 
Alternatif olarak, birkaç sayfanızın zayıf içeriğe sahip olduğundan şüpheleniyorsanız daha basit araçlar da vardır. Bu gibi durumlarda, hipotezinizi test etmek. Ve doğrulamak için bir intihal denetleyicisi kullanabilirsiniz.

Zayıf İçerik Nasıl Düzeltilir?

Belirlediğimiz gibi, zayıf içerik, düşük değerli içerik anlamına gelir. Bu nedenle, herhangi bir tür zayıf içerik cezasından kaçınmaya çalışırken amacınız.
 
Sayfalarınızın hem kullanıcının hem de Google’ın gözünde olumlu bir şekilde öne çıkmasını sağlamaktır.
 
Genel olarak, sunduğunuz içeriğin türüne bağlı olarak bu, örneğin kullanıcıların yararlı bulduğu daha derinlemesine içerik.
 
Daha fazla görsel, iddialarınızı destekleyen uzman yorumları, orijinal araştırma vb. eklemek anlamına gelir. Kullanıcıların sevdiği harika içerikler üretmek için uygulayabileceğiniz taktikler böylece zayıf içerikten kaçının.

Zayıf İçerikleri Düzeltmenin ve Bunlardan Kaçınmanın 10 Yolu

1. Gerçek Bir şirket veya Marka Olduğunuzu Gösterin

Son SEO sorunlarının çoğu, güven eksikliği ile ilgili. Google, pek çok vasıfsız kişinin veya düpedüz dolandırıcıların, insanlardan para sızdırmak için web siteleri kurduğunun farkındadır.
 
Kimse dolandırılmak istemez ve insanlar girdikleri web sitesinde güven işaretleri ararlar. Bu onlara gerçek bir şirketten satın alıp almadıklarını veya birisinin kredi kartına sinsice girmeye çalıştığını söyler.
 
Nihayetinde Google, kullanıcıların içeriği ne kadar değerli bulduklarını göstermek istiyor kullanıcılar bu kaynağa en çok güveniyorsa, içerik iyi sıralanmalıdır.
 
Bu nedenle, web sitenizle hedefiniz, müşteri memnuniyetine değer veren gerçek bir şirketin arkasında gerçek bir kişi olduğunuzu göstermektir. Bunu hem şirket bilgilerinizi web sitenizde göstererek, iyi yazılmış ve optimize edilmiş bir “Hakkında” sayfasına sahip olarak hem de çalışmalarınızın bir kısmını sergileyerek yapabilirsiniz.
 
Nihayetinde, diğer medya kuruluşlarındaki çalışmalarınızdan ve uzmanlığınızdan da bahsetmek istersiniz çünkü. Google bunları kendiniz hakkında kendi kendine hizmet eden bir açıklamadan daha objektif olarak görür.
 
Ancak, Google nezdindeki itibarınızı zedeleyebileceğinden, söz ve bağlantı satın almayın veya bağlantı şemalarına katılmayın.

2. Temiz, Modern, Kullanışlı Bir Web Sitesi Tasarımı Kullanın

Web sitenizin tasarımı ve renkleri alıcılarınızın psikolojisini doğrudan etkiler. Renkler, ziyaretçilerinizde belirli tepkilere ve beklentilere neden olur.
 
Ve bunların bir kısmı kullanıcının şirketinizi daha az güvenilir olarak algılamasına neden olabilir. Aynı şey, kötü biçimlendirmeye sahip eskimiş düzenler için de söylenebilir.
 
Örneğin, 2000’li yılların başından kalma web siteleri, ziyaretçileriniz tarafından spam olarak görülebilir. Böyle bir durumda, en iyi ihtimalle, dönüşüm oranlarınız olması gerekenden daha düşük olacaktır ve en kötü senaryolarda. Bu, yeni potansiyel müşterilerle olan tüm güveni yok edebilir.

3. Reklamların ve Bağlı Kuruluş Bağlantılarının Sayısını Sınırlayın

Ziyaretçilerinizin güvenini etkileyen bir başka faktör de çok fazla reklam veya satış ortağı bağlantısı gösteriyor olabilir. Sonuçta, tek yapmaya çalıştığınız şey satmaksa, insanlar bundan hoşlanmayacaktır. Ek olarak Google, yardımcı olmayan bağlı kuruluş içeriğinin “zayıf içerik” kapsamına girdiğini açıkça söyledi.

Son olarak, reklam ağlarından çok fazla harici komut dosyası yüklemek, web sitenizi büyük ölçüde yavaşlatabilir. Ve böylece içeriğiniz zayıf olmasa bile sıralamanızı düşürebilir.

4. Bağlantıları Gizlemek Gibi Gölgeli Biçimlendirmelerden Kaçının

Potansiyel müşterilerinizle güven ve ilişki kurmak için kullanıcıları dolandırmaya çalışan gölgeli uygulamalardan uzak durmalısınız. Birkaç isim vermek gerekirse, bağlantılarınızı gizlemek veya bağlantıları web sitesinin arka planıyla aynı renkte olacak şekilde biçimlendirmek olabilir. Şeffaf ve açık şirketler, ziyaretçinin güvenini kazanır ve Google’da üst sıralarda yer alma şansları çok daha yüksektir.

5. Daima Değer Katan Özgün İçerikler Yazın

İlk olarak, orijinal içerik kullanıcılarınız tarafından daha iyi karşılanır. Ayrıca Google’a içeriğinizin hiçbir şekilde başka bir yerden alınmadığını bildirir.
 
Orijinal içeriğin birçok biçimi olabilir. Temel olarak, içeriğinizin konuya yeni bir şey katıp katmadığını kendinize sorun. Konuyla ilgili her zaman tamamen yeni bilgiler bulmak zorunda değilsiniz sadece onu daha iyi sunmak. Daha yararlı hale getirmek ve noktaları yeni bir şekilde birleştirmek. içeriğinizi yeterince orijinal kılmak için yeterli olabilir.
 
Bazı konularda zaten üzerlerinde çok fazla bilgi yazılıdır. Bu arada, diğerleri çok az bilgiye sahip veya hiç bilgi sahibi değil özellikle çekici bir formatta sunulan bir bilgi. Bu konular, etrafınızda optimizasyon yapmanız için bir altın madeni. Çünkü onlar için iyi bir sıralamaya gireceğinizden neredeyse eminsiniz.
 
Son olarak, kişisel testlerden, orijinal içeriğin Google tarafından yeni web sitelerinde bile daha hızlı ve daha kolay dizine eklendiğini gördüm.

6. Ayrıntılı Makaleler Yazarak Zayıf İçerikten Kaçının

Amacınız her zaman konuyu derinlemesine açıklamaya çalışmaktır. Bunu yapmak için, yazdıklarınızı aradıktan sonra kullanıcının hangi soruları olabileceğini tahmin etmeye çalışın. Buradaki amacınız, her bölümün bir uçurumla bittiği ve daha fazla izlemenizi sağlayan Netflix gibi olmaktır. Benzer şekilde, içeriğinizin okuyucunuzun daha fazla okumasını sağlayacak şekilde sunulması gerekir.

Örneğin, “ rakiplerim neden daha üst sıralarda yer alıyor ?” başlıklı bu makaleyi ele alalım. Burada amacımız kullanıcıyı hızlı bir şekilde tatmin edecek şekilde hızlı bir cevap vermektir. Ancak bunu yapmak, sayfanın zayıf içeriğe sahip olacağı ve Google’da sıralanmayacağı anlamına gelir. Bu nedenle, ilk yanıtın altında, her bir sorunu tek tek listelemeye ve açıklamaya karar verdik. SEO’dan anlıyorsanız, bu noktaların her birini web’e dağılmış olarak farklı biçimlerde bulabilirsiniz. Ancak araştırmamızdan, kimsenin bunları bir araya getirip bu şekilde açıklamadığını gördük – bu bizim için büyük bir teşvikti.

Son olarak, her konunun arkasındaki Arama Amacını not edin. Bir kullanıcı “yunuslar ne kadar uzun süre yüzer” diye arama yapıyorsa, muhtemelen “yunuslar ne kadar süre yüzebilir” ile ilgili içeriği tıklamayacaktır. Bu nedenle, içeriğinizi yerinde tuttuğunuzdan emin olun. Örneğin, bu belirli örnekte bunlar, “farklı yaşlarda ortalama yunus uzunluğu”, “cinse göre yunus uzunluğu” gibi alt konular olabilir. Bu, açılış sayfaları için de yapılabilir – ancak aşağıdaki noktalarda bununla ilgili daha fazla bilgi var.

7. İçeriği Başka Kelimelerle İfade Edin Ama Asla İntihal Etmeyin

Anlaşılır bir şekilde, bazen diğer sayfalarda bulunan içeriği kullanmak istersiniz. Bu ne zaman olursa olsun, mümkün olan her yerde içeriği başka sözcüklerle ifade ettiğinizden emin olun. Google, çalıntı içeriği tespit edebilir ve bulduğunda bundan memnun olmaz.
 
Bu metin, başka sözcüklerle ifade edilemeyecek şekilde başka birinin web sitesinden bir alıntıysa, bunun içeriğinizin büyük bir bölümünü oluşturmadığından emin olun. Ne kadarı çok fazla? Tek bir sayı olmasa da, pratik bir kural olarak %10’un altında tutmanızı öneririz. Bunu şu şekilde düşünün başka bir web sitesinden ne kadar çok içerik kopyalarsanız, sizi sıralamada o kadar zayıflar.
 
Bunun yerine, başka bir sayfadaki içeriği parçalamak, daha iyi veya daha basit açıklamak ve konuya yeni bir şey eklemek. Daha üst sıralarda yer almanız için tamamen kabul edilebilir bir nedendir.
 
Son olarak, diğer web sitelerinden çok fazla içerik kullanmanız gerekiyorsa, bunları düz metin yerine resim olarak ekleyerek deneyin.
 
Her görselin altında, o içeriği kendi kelimelerinizle yorumlama ve orijinal yazarın ne anlama geldiğini açıklama şansınız olacak.

8. Orijinal Yayıncıya Bağlantı Kaynakları Kullanın

Başkalarının içeriğini kullanırken Google’a doğru sinyalleri vermenizi sağlamanın bir yolu, orijinal kaynağa bağlantılar oluşturmaktır. Burada, içeriğin stiline bağlı olarak bağlamsal bağlantıları kullanabilir.
 
Dış bağlantılar Google için harika bir sinyaldir, çünkü bunlar genellikle içeriğinizin bir temeli olduğunu kanıtlar. Esasen, yazdıklarınızın kanıtlanmış olduğunun sinyalini veriyorsunuz.
 
Ve bunu sadece uydurmadınız (özellikle sağlık ve finans gibi bazı sektörlerde doğrudur).
 
İşleri bir perspektife oturtmak için, “En Sağlıklı 10 Meyve” üzerine bir makale yazdığınızı hayal edin. Bu tür gönderilerde listenizdeki her öğe (meyve) için başka kaynaklara bağlantı vermek için tonlarca fırsatınız var. Örneğin, bu öğelerden birinin “kayısı” olduğunu varsayalım.
 
İçinde yüksek miktarda potasyum içerdiğinden, antioksidan içerdiğinden ve yüksek miktarda lif içerdiğinden bahsediyorsunuz. Şimdi bu iddiaların her birini, bu belirli kelimelerden onları destekleyen (veya reddeden) makalelere bağlayın.

9. Yinelenen İçeriğe Sahip Sayfaları Yeniden Yönlendirin

Analizi yukarıdan yaptıktan sonra, yinelenen içeriğe sahip sayfalara sahip olmadığınızdan kesinlikle emin olmanız gerekir . Yinelenen içerik, ister başka web sitelerinden ister kendi sitenizden alınmış olsun. Google’ın zayıf içerik olarak değerlendirdiği en ciddi faktörlerden biridir.
 
Google, yinelenen içeriğinizi cezalandırmasa bile, kendi sayfalarınızın olması gerektiği kadar üst sıralarda yer almasını engelliyor olabilirsiniz.
 
Bunun nedeni, Google’ın o sayfanın ne hakkında olduğuna dair bir anlam çıkarmak için her sayfanın içeriğini kullanmasıdır. Yinelenen içeriğe sahip birkaç sayfaya sahip olmak, esas olarak hangi sayfanın en alakalı olduğu konusunda Google’ın kafasını karıştırır.
 
Bu, anahtar kelimenin yamyamlaşması sorununa neden olabilir. Ve daha kötü senaryolarda, sayfalarınızın dizini hızla kaldırılabilir ve bu da sıralamalarınızın düşmesine neden olabilir.
 
Ancak bazen, belirli bir amacı olduğu için bir sayfayı canlı tutmak istersiniz herhangi bir sıralamada yer almaması gerekse bile. Bu gibi durumlarda.
 
Meta robots etiketini “noindex” olarak değiştirerek sayfayı Google’ın dizininden kaldırabilirsiniz.
 
Alternatif olarak. Google’da sıralanması gereken daha önemli bir sayfaya yönelik bir canonical etiket ekleyebilirsiniz.

10. Yinelemelere Neden Olan URL Parametrelerini Hariç Tutun

Çoğu zaman Google, web sitenizin yapısını anlamada oldukça akıllıdır. Bununla birlikte, bazen işler zorlaşır ve bazı sayfaların var olmadığı halde var olduğuna inandırır. Bunun nedeni genellikle URL parametrelerinin sayfa içeriğini izlemek ve değiştirmemek için kullanılmasıdır.
 
Ancak, bir kez bulunduktan sonra. Google bunları yine de gerçekte böyle olmadıkları halde yinelenen içerik içeren “tek tek sayfalar” olarak görebilir.
 
En yaygın olarak, URL parametreleri “ ? ” (soru işareti simgesi), web sitenizin URL’sindeki her parametrenin adından önce. benzer bir şekilde, ” = ” (eşittir karakter), aşağıdaki dizenin o parametrenin değeri olduğunu belirtir. Google bunları yakalama konusunda harika bir iş çıkarsa da, benzersiz URL’ler olduklarına inanarak bazen onları kaçırabilir.
 
Bunun bir sorun haline gelmemesi için. Google Search Console’daki URL Parametreleri Aracını kullanabilirsiniz. Araca parametre eklemek, Google’a o dizeyi içeren tüm URL’leri yok saymasını söylemenize olanak tanır.
 
Bunu yapmak, zayıf içerik sorunlarını önleyebilir ve Google’ın tarama bütçenizi önemli sayfalara doğru bir şekilde harcamasını sağlayabilir.
 
Ancak, bunu yapmadan önce. Google’ın tavsiyesi uyarınca, önemli sayfaları dizinlerinden çıkarmamaya dikkat edin.

Zayıf İçerik Ne Zaman Sorun Oldu?

Geçmişte, Google’daki sıralama çok farklıydı. Diğer web sitelerinden alakalı içeriği yeniden kullanmak, önemli anahtar kelimeler için en üstte görünmenizi sağladı. Doğal olarak, Google bundan memnun değildi çünkü son kullanıcılarını etkiledi. Bu tür geri dönüştürülmüş içerikler genellikle düşük kaliteliydi.
 
Ve bir soruyu yanıtlamak veya bir sorunu çözmek isteyen kullanıcılara yeni veya yararlı hiçbir şey sunmuyordu. Bu uygulama yıllar boyunca yavaş yavaş kontrolden çıktı ve SEO’lar algoritmayı kendi veya müşterilerinin karı için kolayca oynayabilirdi.
 
Google’ın 2011 Panda Algoritma Güncellemesi. Arama sonuçlarında iyi sıralanan düşük kaliteli web sitelerini kaldırarak aramayı daha alakalı hale getirmeyi amaçladı. Algoritma, içeriği çok az olan veya hiç olmayan sayfaları.
 
Anahtar kelime doldurma ve kullanıcı tarafından oluşturulan spam içeriği ile birlikte yinelenen, intihal sayfaları hedef aldı.
 
Şimdiye kadar, muhtemelen bir model görüyorsunuz esasen amaç, düşük kaliteli içeriğe sahip değersiz sayfalar oluşturmaktan kaçınmaktır.
 
Şimdi, Google’ın Panda Algoritmasını tetiklememek için tam olarak hangi faktörleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine bakarak bir adım daha ileri gidelim. Zayıf içerik cezasını tam olarak nasıl önleyebileceğinizi aşağıda açıkladık.

Zayıf İçerik Sorunlarını Belirleme ve Düzeltme

Zayıf içerik, günümüzde çoğu web sitesinin endişelenmesi gereken bir sorun değildir. Bunun nedeni, modern pazarlamacıların, içerik yazarlarının ve SEO’ların benzer şekilde yüksek kaliteli içeriğe olan talebin arttığını anlaması.

Aramada rekabet eden sayısız yetkili web sitesiyle Google, nihayetinde son kullanıcıya en iyi şekilde hizmet eden SEO uygulamalarını yaymıştır. Bu nedenle, SEO’daki en son en iyi uygulamaları takip ediyorsanız, böyle bir hatayla karşılaşmanız pek olası değildir.

Sonuç

Bu yazım da Zayıf içeriğin ne olduğunu ve nasıl tespit edilip düzeltilebileceğini adın adım anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı bulursunuz. Bir sonraki SEO içeriğin de görüşmek dileğiyle! Aklınıza takılan herhangi bir soru olursa yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Levent Demirbaş

1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu