SEO

WordPress SEO : Geliştirilmiş Rehber

WordPress SEO’nuzu geliştirmek, web sitenize daha fazla trafik çekmek için çok önemlidir. Ne yazık ki çoğu WordPress SEO kılavuzu, yeni kullanıcıların başlaması için fazla tekniktir.
 
Web sitenizin trafiğini artırma konusunda ciddiyseniz. WordPress SEO en iyi uygulamalarına dikkat etmeniz gerekir.
 
Bu kılavuzda, WordPress SEO’nuzu geliştirmenize ve daha fazla organik trafik elde etmenize yardımcı olacak. En iyi WordPress SEO ipuçlarını paylaşacağım.

WordPress SEO'nuzu geliştirmek, web sitenize daha fazla trafik çekmek için çok önemlidir. Ne yazık ki çoğu WordPress SEO kılavuzu, yeni kullanıcıların başlaması için fazla tekniktir.

Uzmanların WordPress’in SEO dostu olduğunu söylediğini duymuş olabilirsiniz. Aslında bu yüzden birçok insan bir blog veya web sitesi başlatmak için WordPress’i seçiyor.
 
WordPress, ürettiği kodun SEO en iyi uygulamalarını takip etmesini sağlarken. SEO çabalarınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız yapmanız gereken daha çok şey vardır.
 
WordPress SEO’nuzu düzgün bir şekilde optimize etmek için atmanız gereken bir dizi uygulanabilir adımımız var.
 
Bunu kolaylaştırmak için, nihai WordPress SEO kılavuzumuzda kolayca gezinmenize. Yardımcı olacak bir içindekiler tablosu oluşturdum.

Giriş

WordPress SEO için optimize etme fikrinin, özellikle teknoloji meraklısı değilseniz. Yeni başlayanlar için göz korkutucu olabileceğini biliyorum.
 
Ancak endişelenmeyin karmaşık olması gerekmiyor. Temel bilgileri öğrenmek için buradan başlayın ve ardından bunları kendi web sitenize uygulamaya başlayabilirsiniz.

SEO Nedir?

SEO, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelen bir kısaltmadır. Web sitesi sahiplerinin arama motorlarında daha üst sıralarda yer alarak daha fazla trafik elde etmek için kullandıkları bir stratejidir.

SEO, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelen bir kısaltmadır. Web sitesi sahiplerinin arama motorlarında daha üst sıralarda yer alarak daha fazla trafik elde etmek için kullandıkları bir stratejidir.

Arama motoru optimizasyonu, Google’ı kandırmak veya sistemi kandırmakla ilgili değildir. Arama motorlarının web sitenizi bulmasını kolaylaştıran optimize edilmiş kod ve biçimlendirmeye sahip bir web sitesi oluşturmaktan ibarettir.
 
İnsanlar hakkında yazdığınız konular için web’de arama yaptıklarında. Arama motoru için optimize edilmiş içeriğiniz arama sonuçlarında daha üst sıralarda görünecek ve daha fazla kişinin web sitenize tıklamasını sağlayacaksınız.

SEO Neden Önemlidir?

Arama motorları çoğu web sitesi için genellikle en büyük trafik kaynağıdır.

Google ve diğer arama motorları, sayfaları anlamak ve arama sonuçlarında uygun şekilde sıralamak için gelişmiş algoritmalar kullanır. Ancak, bu algoritmalar mükemmel değildir – içeriğinizin ne hakkında olduğunu anlamak için yine de yardımınıza ihtiyaçları vardır.

İçeriğiniz optimize edilmemişse, arama motorları onu nasıl sıralayacağını bilemez. İnsanlar yazdığınız konuları aradıklarında, web siteniz arama sonuçları sayfalarında görünmez ve tüm bu trafiği kaçırırsınız.

Arama trafiğini en üst düzeye çıkarabilmeleri için tüm işletme sahiplerinin web sitelerini arama motoru dostu hale getirmeleri gerçekten önemlidir.

WordPress SEO’nun Temelleri

SEO teknik olabilir, ancak olması gerekmez. Sitenizi optimize etmek için birkaç temel SEO ipucu öğrenmek, web sitenizin trafiğinde gözle görülür bir artış sağlayabilir.
 
Aşağıdaki teknikleri kullanmak için bir teknoloji dehası olmanıza gerek yok. Halihazırda WordPress kullanıyorsanız, gereken her şeye sahipsiniz!
 
Web sitenizi optimize etmeye başlayalım.
 
Arama trafiğini en üst düzeye çıkarabilmeleri için tüm işletme sahiplerinin. Web sitelerini arama motoru dostu hale getirmeleri gerçekten önemlidir.

Sitenizin Görünürlük Ayarlarını Kontrol Edin

WordPress, web sitenizi arama motorlarından gizlemek için yerleşik bir seçenekle birlikte gelir. Bu seçeneğin amacı, web siteniz halka açılmaya hazır olmadan önce üzerinde çalışmanız için size zaman tanımaktır.
 
Ancak bazen bu seçenek yanlışlıkla kontrol edilebilir ve web sitenizi arama motorları tarafından kullanılamaz hale getirir.
 
Web siteniz arama sonuçlarında görünmüyorsa, yapmanız gereken ilk şey bu seçeneğin işaretli olmadığından emin olmaktır.
 
WordPress sitenizin yönetici alanına giriş yapın ve Ayarlar » Okuma sayfasını ziyaret edin.

WordPress, web sitenizi arama motorlarından gizlemek için yerleşik bir seçenekle birlikte gelir. Bu seçeneğin amacı, web siteniz halka açılmaya hazır olmadan önce üzerinde çalışmanız için size zaman tanımaktır.

“Arama Motoru Görünürlüğü” bölümüne gitmeniz ve “Arama motorlarının bu siteyi dizine eklemesini engelle” seçeneğinin yanındaki kutunun işaretli olmadığından emin olmanız gerekir.

Değişikliklerinizi kaydetmek için “Değişiklikleri Kaydet” düğmesine tıklamayı unutmayın.

SEO dostu URL’ler. Sayfanın içeriğini açıkça açıklayan kelimeler içerir ve hem insanlar hem de arama motorları tarafından okunması kolaydır.
 
SEO dostu URL’lerin bazı örnekleri şunlardır;
 
https://www.leventdemirbas.com/wordpress-nedir/ https://www.leventdemirbas.com/wordpress-blog-acma-rehberi/
 
Bu URL’lerin okunabilir olduğuna ve bir kullanıcının yalnızca. URL metnine bakarak sayfada ne göreceğini tahmin edebileceğine dikkat edin.
 
Peki, SEO dostu olmayan bir URL nasıl görünür?
 
https://www.leventdemirbas.com/?p=10467 http://example.com/archives/123
 
Bu URL’lerin içerikle ilgisi olmayan sayılar kullandığına ve bir kullanıcının. URL’ye bakarak sayfada ne bulacağını tahmin edemeyeceğine dikkat edin.
 
SEO dostu kalıcı bağlantı yapısı kullanmak, arama sonuçlarında daha iyi konumlar elde etme şansınızı artırır.
 
İşte WordPress sitenizin kalıcı bağlantı yapısını nasıl kontrol edip güncelleyebileceğiniz.
 
Ayarlar » Kalıcı bağlantılar sayfasını ziyaret etmeniz gerekiyor . Gönderi adı seçeneğini seçin ve ardından ayarlarınızı kaydetmek için ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine tıklayın.

SEO dostu URL'ler. Sayfanın içeriğini açıkça açıklayan kelimeler içerir ve hem insanlar hem de arama motorları tarafından okunması kolaydır.

Not : Web siteniz 6 aydan daha uzun süredir çalışıyorsa, sayılar seçeneğini kullanmıyorsanız lütfen kalıcı bağlantı yapınızı değiştirmeyin. Gün ve İsim veya Ay ve İsim kullanıyorsanız, onu kullanmaya devam edin.
 
Yerleşik bir sitede kalıcı bağlantı yapınızı değiştirerek. Tüm sosyal medya paylaşım sayılarınızı kaybedersiniz ve mevcut SEO sıralamanızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
 
Kalıcı bağlantı yapınızı değiştirmeniz gerekiyorsa, uygun yönlendirmeleri ayarlayabilmeleri için bir profesyonelden yardım alın. Yine de sayfalardaki sosyal paylaşım sayınızı kaybedeceksiniz.

WWW ve WWW Dışı

Web sitenize yeni başlıyorsanız, sitenizin URL’sinde www (http://www.example.com) veya www olmayan (http://example.com) kullanmak isteyip istemediğinizi seçmeniz gerekir.

Arama motorları bunları iki farklı web sitesi olarak kabul eder, bu nedenle bu, birini seçip ona bağlı kalmanız gerektiği anlamına gelir.

Ayarlar » Genel sayfasını ziyaret ederek tercihinizi belirleyebilirsiniz . Tercih ettiğiniz URL’yi hem ‘WordPress Adresi’ hem de ‘Site Adresi’ alanlarına ekleyin.

Web sitenize yeni başlıyorsanız, sitenizin URL'sinde www (http://www.example.com) veya www olmayan (http://example.com) kullanmak isteyip istemediğinizi seçmeniz gerekir.Başkasının ne söyleyeceğinin aksine, SEO açısından birini veya diğerini kullanmanın hiçbir avantajı yoktur.

En İyi WordPress SEO Eklentisi

WordPress’in en iyi yanlarından biri, her şey için bir eklenti olması ve SEO’nun da istisna olmamasıdır. Yeni başlayanların en iyi WordPress SEO eklentisini seçmesini zorlaştıran binlerce WordPress SEO eklentisi vardır.
 
Bireysel SEO görevleri için ayrı eklentiler kurmak yerine, hepsini yapan en iyi. WordPress SEO eklentisini seçmenize yardımcı olacağız ve bu eklenti %100 ücretsizdir.

WordPress'in en iyi yanlarından biri, her şey için bir eklenti olması ve SEO'nun da istisna olmamasıdır. Yeni başlayanların en iyi WordPress SEO eklentisini seçmesini zorlaştıran binlerce WordPress SEO eklentisi vardır.
En iyi WordPress SEO eklentisini seçmek söz konusu olduğunda. Seçeneklerinizi büyük olasılıkla en popüler iki çözümle sınırlandıracaksınız: Rank Math SEO (AIOSEO) veya Yoast SEO.
 
Sayfa içi analiz, zengin snippet şema işaretlemesi, sosyal medya entegrasyonu, kırıntı navigasyonu. WooCommerce için gelişmiş e-Ticaret SEO desteği. Yerel SEO, dahili bağlantı yardımcısı ve çok daha fazlası gibi güçlü özelliklerle birlikte gelir.
 
Basitçe söylemek gerekirse. Rank Math SEO, WordPress siteniz için tüm teknik SEO optimizasyonunu gerçekleştirir.
 
Bu eğitimde, ekran görüntüleri ve örnekler için Rank Math SEO kullanacağız.
 
Eskiden Yoast SEO kullanıyordum. Ancak daha hızlı yenilik yaptığı ve daha güçlü özelliklere sahip olduğu için Rank Math SEO’ya geçtim.

WordPress’te XML Site Haritaları Ekleme

Bir XML Site Haritası , web sitenizdeki her bir sayfayı listeleyen özel olarak biçimlendirilmiş bir dosyadır. Bu, arama motorlarının tüm içeriğinizi bulmasını kolaylaştırır.

Bir XML Site Haritası, web sitenizdeki her bir sayfayı listeleyen özel olarak biçimlendirilmiş bir dosyadır. Bu, arama motorlarının tüm içeriğinizi bulmasını kolaylaştırır.
 
Bir XML site haritası eklemek sitenizin arama sıralamasını yükseltmez. Ancak arama motorlarının sayfaları hızlı bir şekilde bulmasına ve sıralamaya başlamasına yardımcı olur.
 
Rank Math SEO eklentisini kullanıyorsanız, sizin için otomatik olarak bir XML site haritası oluşturacaktır. Site haritanızı bulmak için bu URL’ye gidin (example.com’u kendi alan adınızla değiştirmeyi unutmayın):
 
http://example.com/sitemap.xml
 
Bir sonraki adımda XML site haritanızı Google’a nasıl göndereceğinizi göstereceğim.

Sitenizi Google Search Console’a Ekleyin

Web Yöneticisi Araçları olarak da bilinen Google Arama Konsolu , web sitesi sahiplerine içeriklerinin arama motoru tarafından nasıl görüldüğüne bir göz atmak için Google tarafından sunulan bir dizi araçtır.

Web Yöneticisi Araçları olarak da bilinen Google Arama Konsolu. Web sitesi sahiplerine içeriklerinin arama motoru tarafından nasıl görüldüğüne bir göz atmak için. Google tarafından sunulan bir dizi araçtır.
 
Sayfalarınızın arama sonuçlarında nasıl göründüğünü anlamanıza yardımcı olacak raporlar ve veriler sağlar. Ayrıca, insanların web sitenizi bulmak için kullandıkları gerçek arama terimlerini. Her sayfanın arama sonuçlarında nasıl göründüğünü ve sayfalarınızın ne sıklıkta tıklandığını da görebilirsiniz.
 
Tüm bu bilgiler, sitenizde neyin işe yarayıp neyin yaramadığını anlamanıza yardımcı olur. Daha sonra içerik stratejinizi buna göre planlayabilirsiniz.
 
Google Arama Konsolu, web sitenizde bir sorun olduğunda, örneğin arama tarayıcılarının siteye erişememesi. Yinelenen içerik bulması veya kısıtlı kaynaklar olması gibi durumlarda da sizi uyarır.

WordPress sitenizi Google Search Console’a nasıl ekleyeceğiniz konusunda adım adım bir kılavuzumuz var.

Web sitenizi Google Search Console’a ekledikten sonra sol menüden Site Haritası’na tıklayın ve ardından site haritası URL’sinin son bölümünü yapıştırın.

Değişikliklerinizi kaydetmek için gönder düğmesine tıklayın.

Google Arama Konsolu şimdi site haritanızı kontrol edecek ve web sitenizin taranmasını iyileştirmek için kullanacaktır.

Site haritanızı başarıyla ekledikten sonra beklemede olarak görünecektir. Google’ın web sitenizi taraması biraz zaman alır. Birkaç saat sonra, site haritanızla ilgili bazı istatistikleri görebileceksiniz. Size site haritanızda bulduğu bağlantıların sayısını, kaçının dizine eklendiğini, resimlerin ve web sayfalarının oranını vb. gösterecektir.

Bilgi toplamak ve web sitenizin SEO ilerlemesini görmek için Arama Konsolunuzu en az ayda bir kontrol etmenizi öneririm.

Blog Yazılarınızı SEO için Optimize Etme

Genellikle yeni başlayanlar, bir WordPress SEO eklentisini kurmanın ve etkinleştirmenin gereken tek şey olduğunu düşünme hatasına düşerler. SEO, maksimum sonuçları görmek istiyorsanız takip etmeniz gereken devam eden bir süreçtir.
 
En iyi SEO eklentilerinin tümü, her blog gönderisine ve sayfasına bir SEO başlığı. Meta açıklaması ve odak anahtar kelimesi eklemenize olanak tanır.
 
Ayrıca, kullanıcıların web sitenizi Google’da aradıklarında göreceklerinin bir önizlemesini de gösterir. Arama motoru sonuçlarında maksimum tıklama almak için başlığınızı ve açıklamanızı optimize etmenizi öneririm.
 
Blog gönderinizi yazarken, SEO bölümüne gidin ve bundan tam olarak yararlanın.

Genellikle yeni başlayanlar, bir WordPress SEO eklentisini kurmanın ve etkinleştirmenin gereken tek şey olduğunu düşünme hatasına düşerler. SEO, maksimum sonuçları görmek istiyorsanız takip etmeniz gereken devam eden bir süreçtir.

Web Siteniz İçin Anahtar Kelime Araştırması Yapmak

Yeni başlayanların çoğu, insanların hangi konuları aradıklarını ve bloglarına. Ve web sitelerine neleri eklemeleri gerektiğini anlamak için en iyi tahminlerini kullanır.
 
Karanlıkta ok atmak gibi. İnsanların ne aradığını bulmak için gerçek verileri kullanabiliyorken bunu yapmanıza gerek yok.
 
Anahtar kelime araştırması, içerik oluşturucular ve SEO uzmanları tarafından kullanılan bir araştırma tekniğidir. Sektörünüzdeki içeriği, ürünleri ve hizmetleri bulmak için kullanıcıların arama motorlarına girdiği kelimeleri keşfetmenize yardımcı olur.
 
Ardından, daha fazla arama trafiği elde etmek için bu kelimeleri ve kelime öbeklerini web sitenizde kullanabilirsiniz.
 
Kullanabileceğiniz bir çok anahtar kelime araştırma aracı (ücretsiz ve ücretli) vardır. Semrush kullanmanızı öneririm anahtar kelimeleri. Keşfetmenize ve hatta rakiplerinizin hangi anahtar kelimeleri sıraladığını bulmanıza yardımcı olur.

WordPress SEO En İyi Uygulamaları

WordPress SEO’nun temellerini takip ederseniz ve en iyi WordPress SEO eklentisini kullanırsanız, zaten çoğu web sitesinin önünde olacaksınız.

Ancak, daha da iyi sonuçlar istiyorsanız, aşağıdaki WordPress SEO en iyi uygulamalarını izlemeniz gerekir.

Bunlar çok teknik değildir ve çoğu herhangi bir koda dokunmanızı bile gerektirmez. Ama onları takip ederseniz büyük bir fark yaratacaklar.

WordPress’te Kategorileri ve Etiketleri Doğru Kullanmak

WordPress, blog gönderilerinizi kategorilere ve etiketlere ayırmanıza olanak tanır. Bu, içeriğinizi konulara göre yönetmenizi ve kullanıcılarınızın aradıkları içeriği bulmalarını kolaylaştırır.

Kategoriler ve etiketler, arama motorlarının web sitenizin yapısını ve içeriğini anlamasına da yardımcı olur.

Genellikle yeni başlayanlar, kategorileri ve etiketleri en iyi şekilde nasıl kullanacakları konusunda kafa karıştırırlar. Bunu binlerce okuyucuya açıkladıktan sonra kategorilere ve etiketlere şu şekilde yaklaşıyoruz.

Kategoriler, yayınlarınızın geniş bir şekilde gruplanması içindir. Blogunuz bir kitapsa, kategoriler içindekiler tablosu olacaktır.

Örneğin, kişisel bir blogda müzik, yemek, seyahat vb. kategorileriniz olabilir. Kategoriler hiyerarşiktir, bu nedenle onlara alt kategoriler ekleyebilirsiniz.

Öte yandan, etiketler, tek bir gönderinin içeriğini tanımlayan daha spesifik anahtar kelimelerdir. Örneğin, yemek kategorisi altında açılan bir blog gönderisinde salata, kahvaltılık, gözleme gibi etiketler olabilir. Bunları bir ders kitabındaki indeksler bölümü gibi düşünün.

Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, kategoriler ve etiketler hakkındaki kılavuzumuza ve içeriğinizi sıralamak için en iyi SEO uygulamalarına bakın.

Kategorileri ve etiketleri doğru kullanarak, kullanıcılarınızın web sitenizde gezinmesini kolaylaştırırsınız. Kullanıcılar için kolay olduğu için arama motorlarının web sitenizde gezinmesini de kolaylaştırır.

Dahili Link Vermeyi Alışkanlık Haline Getirin

Arama motorları, web sitenizdeki her sayfaya bir puan atar. Bu skorun tarifi, insanlar sonuçları oynamasın diye gizli tutuluyor. Bununla birlikte, en yaygın otorite sinyalleri bağlantılardır.
 
Bu nedenle, diğer blog gönderilerinizden ve sayfalarınızdan kendi içeriğinize bağlantı vermeniz önemlidir.
 
Mümkün olduğunca kendi gönderilerinizi birbirine bağlamayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Birden çok yazarınız varsa, en az 3 diğer blog gönderisini birbirine bağlamalarını gerektiren bir yayın öncesi blog gönderisi kontrol listesi oluşturun.
 
Bu, sayfa görüntülemelerinizi artırmanıza, kullanıcıların sitenizde geçirdikleri süreyi artırmanıza ve sonuç olarak. Bireysel blog gönderilerinizin ve sayfalarınızın SEO puanını artırmanıza yardımcı olacaktır.

Şema İşaretleme ve Zengin Parçacıklar

Belirli web sitesi listelerinin neden Google arama sonuçlarında daha fazla öne çıktığını hiç merak ettiniz mi? Belki de yanlarında yıldız derecelendirmeleri vardır veya altlarında SSS soruları olan çok daha büyüktürler?

Bu , Google’da ve diğer arama motorlarında zengin snippet’ler almanıza yardımcı olan şema işaretleme kullanılarak yapılır . Özel şema, web sitenizin öne çıkmasına yardımcı olur. Böylece WordPress sitenizin SEO’da daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olan daha iyi tıklama oranı (TO) elde edebilirsiniz.
 
Şimdi, şema işaretlemenin gerçekten nasıl çalıştığını merak ediyor olabilirsiniz.
 
Düz İngilizce’de, şema biçimlendirme, arama motorlarına içeriğiniz hakkında daha fazla bilgi vermek için. WordPress web sitenize ekleyebileceğiniz özel bir HTML kodu türüdür.
 
Örneğin, arama motorlarına belirli bir sayfanın çevrimiçi mağazanızdaki. Bir blog gönderisi, yemek tarifi, SSS, haber makalesi veya ürün sayfası olduğunu söyleyebilirsiniz  . Arama motorları daha sonra zengin sonuçları görüntülemek için bu verileri kullanabilir.
 
Şimdi iyi haber şu ki, çoğu web sitesi sahibi aslında şema işaretlemesi eklemek için kod eklemiyor.

Belirli web sitesi listelerinin neden Google arama sonuçlarında daha fazla öne çıktığını hiç merak ettiniz mi? Belki de yanlarında yıldız derecelendirmeleri vardır veya altlarında SSS soruları olan çok daha büyüktürler?
Rank Math SEO gibi güçlü WordPress SEO eklentileri, bu ayarları yazı ve sayfa düzenleyicinize ekleyerek bunu sizin için zaten yapıyor. Her gönderi için şema işaretlemesini daha da özelleştirebilirsiniz

WordPress Yorumlarını Optimize Edin

Yorumlar, web sitenizdeki kullanıcı etkileşiminin güçlü bir göstergesi olabilir. İlgili kullanıcılar, sitenize daha fazla bağlantı, daha fazla trafik ve gelişmiş SEO anlamına gelir.
 
Ancak, yorumlarınızın gerçek olduğundan ve spam olmadığından emin olmanız gerekir. Spam gönderenler, arama sıralamalarınızı etkileyebilecek ve hatta mahvedebilecek kötü bağlantılar içeren yorumlar gönderir.
 
Bu nedenle herkesin Akismet kullanmaya başlamasını tavsiye ediyoruz. Her WordPress sitesinde önceden yüklenmiş olarak gelen iki eklentiden biridir ve yorum spam’iyle mücadele etmenize yardımcı olur.
 
Akismet, yorum spam’ını tek başına kaldıramıyorsa, WordPress’te spam yorumla mücadele etmek için bu ipuçlarına ve araçlara bakın.
 
Blog gönderileriniz çok sayıda gerçek, spam içermeyen yorum alıyorsa. Bu kadar ilgi çekici bir web sitesi oluşturduğunuz için omzunuza hafifçe vurmalısınız!
 
Bununla birlikte, bir gönderiye çok fazla yorum yapılması, daha yavaş yüklenmesine neden olabilir ve bu da arama motoru sıralamalarınızı etkiler.

WordPress’te NoFollow Harici Bağlantılar

Yukarıda belirtildiği gibi, bağlantılar, arama motorlarının hangi sayfaların önemli olduğuna karar vermesine yardımcı olur. Bir web sitesine bağlantı verdiğinizde, sitenizin SEO puanının bir kısmını o bağlantıya aktarmış olursunuz. Bu SEO puanına “bağlantı suyu” denir.

İyi arama sıralamaları için, diğer web sitelerinden verdiğinizden daha fazla bağlantı suyu aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Harici bağlantılara (sahip olmadığınız web sitelerine giden bağlantılar) “nofollow” özelliği eklemek, arama motorlarına bu bağlantıları takip etmeme talimatı verir. Bu, bağlantı suyundan tasarruf etmenize yardımcı olur.

Normal bir harici bağlantı HTML’de şöyle görünür;

<a href="http://example.com">Örnek Web Sitesi</a>

Nofollow özelliğine sahip harici bir bağlantı şöyle görünür;

<a href="http://example.com" rel="nofollow" > Örnek Web Sitesi</a>

Bir bağlantı eklerken, bağlantıya “nofollow” ekle seçeneğini tıklamanız yeterlidir.

Yukarıda belirtildiği gibi, bağlantılar, arama motorlarının hangi sayfaların önemli olduğuna karar vermesine yardımcı olur. Bir web sitesine bağlantı verdiğinizde, sitenizin SEO puanının bir kısmını o bağlantıya aktarmış olursunuz. Bu SEO puanına “bağlantı suyu” denir.

Tam Gönderiler ve Özetler veya Alıntılar

WordPress, ana sayfa, kategori arşivi, etiket arşivi, tarih arşivi, yazar sayfaları vb. gibi bir dizi sayfadan yayınlarınızı görüntüler ve bunlara bağlantılar verir.
 
Varsayılan olarak, tüm bu sayfalarda tam makale içeriğini gösterir. Arama motorları sitenizi yinelenen içerik olarak görebileceğinden, bu sitenizin SEO’sunu etkiler. Tam makaleler ayrıca arşiv sayfalarınızın daha yavaş yüklenmesini sağlar.
 
Tam makalelerin her yerde gösterilmesi, sayfa görüntülemelerinizi de etkiler.
 
Örneğin, RSS beslemenize abone olan kullanıcılar, web sitenizi hiç ziyaret etmeden. Makalenin tamamını besleme okuyucularında okuyabileceklerdir.
 
Bunu çözmenin en kolay yolu, tam makaleler yerine özetler veya alıntılar göstermektir.
 
Bunu Ayarlar » Okuma bölümüne gidip alıntıyı seçerek yapabilirsiniz.

WordPress, ana sayfa, kategori arşivi, etiket arşivi, tarih arşivi, yazar sayfaları vb. gibi bir dizi sayfadan yayınlarınızı görüntüler ve bunlara bağlantılar verir.

WordPress SEO için Hız ve Güvenlik

Yukarıdaki tüm WordPress SEO ipuçlarını ve en iyi uygulamalarını izleseniz bile. Siteniz yavaşsa veya bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilirse, arama motoru sıralamalarınız büyük bir darbe alacaktır.
 
Yavaş performans veya gevşek güvenlik nedeniyle sitenizin arama motoru. Trafiğini kaybetmesini nasıl önleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Sitenizin Hızını ve Performansını Optimize Edin

Araştırmalar, internet çağında ortalama insan dikkat süresinin bir akvaryum balığından daha kısa olduğunu gösteriyor.

Araştırmalar, internet çağında ortalama insan dikkat süresinin bir akvaryum balığından daha kısa olduğunu gösteriyor.
 

Web kullanılabilirliği uzmanları, kullanıcıların bir web sitesini ziyaret ettikten. Birkaç saniye sonra kalmak veya ayrılmak isteyip istemediklerine karar verdiğine inanıyor.

Bu, bir web sitesi sahibi olarak içeriğinizi sunmak ve kullanıcıların ilgisini çekmek için yalnızca birkaç saniyeniz olduğu anlamına gelir. Bu değerli zamanı, ziyaretçinizi web sitenizin yüklenmesini bekleyerek harcamak istemezsiniz.
 
Kullanıcı deneyimi çok önemli olduğu için, Google gibi arama motorları, sonuçlarında daha hızlı web sitelerine öncelik verir. Başka bir deyişle, daha hızlı web siteleri Google’da daha üst sıralarda yer alır.

SEO için WordPress’teki Görüntüleri Optimize Etme

Resimler metinden daha ilgi çekicidir ancak yüklenmesi daha uzun sürer. Görsel boyutlarına ve kalitesine dikkat etmezseniz web sitenizi yavaşlatabilirler.

Daha hızlı yüklenecek şekilde optimize edilmiş resimler kullandığınızdan emin olmanız gerekir. Görüntüleri web için optimize ederek WordPress’i nasıl hızlandıracağınıza ilişkin kılavuzumuza bakın .

Resimlerinizi arama motorları için optimize etmek için kullanabileceğiniz başka bir numara, açıklayıcı bir başlık ve alt etiketler kullanmaktır.

Bu etiketler, arama motorlarının resminizin ne hakkında olduğunu anlamasına yardımcı olur. Ayrıca, ekran okuyucuları alternatif metni onlara okuyabildiğinden, görme bozukluğu olan kullanıcılara da yardımcı olurlar.

WordPress, bir resim yüklediğinizde kolayca başlık ve alt etiketler eklemenizi sağlar.

Resimler metinden daha ilgi çekicidir ancak yüklenmesi daha uzun sürer. Görsel boyutlarına ve kalitesine dikkat etmezseniz web sitenizi yavaşlatabilirler.Bir fotoğrafçıysanız veya WordPress sitenize çok sayıda resim ekliyorsanız, bir galeri eklentisi kullanmanız gerekir.

WordPress Sitenizin Güvenliği ve Emniyeti

Google, her hafta yaklaşık 20.000 web sitesini kötü amaçlı yazılım için ve yaklaşık 50.000 web sitesini kimlik avı için kara listeye alır. Bir site kara listeye alındığında hiçbir arama sonucunda görünmez.
 
Bu, WordPress sitenizin güvenliğinin iyi sıralamalar için çok önemli olduğu anlamına gelir. Siteniz bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilirse. SEO konusundaki tüm sıkı çalışmanızın boşa gitmesini istemezsiniz.

SSL/HTTPS Kullanmaya Başlayın

SSL (Güvenli Yuva Katmanı), kullanıcının tarayıcısı ile bağlandıkları sunucu arasındaki bağlantıyı şifreleyen bir teknolojidir. Bu, WordPress sitenize ek bir güvenlik katmanı ekler.

SSL (Güvenli Yuva Katmanı), kullanıcının tarayıcısı ile bağlandıkları sunucu arasındaki bağlantıyı şifreleyen bir teknolojidir. Bu, WordPress sitenize ek bir güvenlik katmanı ekler.

SSL ile korunan web siteleri, tarayıcının adres çubuğunda bir asma kilit işaretiyle gösterilir. Bu, web sitenizi daha güvenilir hale getirir ve WordPress ile çevrimiçi bir mağaza işletiyorsanız ve hassas ödeme bilgilerini işliyorsanız gereklidir.

Sonuç

Bu makalenin, WordPress sitenizi SEO için nasıl düzgün bir şekilde optimize edeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyorum.
 
Devam edin ve bu WordPress SEO ipuçlarından birkaçını uygulayın. Arama motorları değişikliklerinizi işlerken birkaç ay içinde trafiğinizde bir artış görmelisiniz.

Levent Demirbaş

1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu