Wordpress

WordPress Blog Açma: Adım Adım Blog Oluşturma Rehberi

Bir WordPress blogu başlatarak gerçekten para kazanabilir miyim?

Bu soruyu okuyuculardan her zaman alıyorum.

Cevabım her zaman: Evet yapabilirsin.

Bugün bile? Halihazırda her gün milyonlarca yeni gönderi yayınlayan milyonlarca blog varken bile mi?

Evet. Blog yazmak kesinlikle hala geçimini sağlamanın uygun bir yoludur. Ama bunu doğru yapmalısın.

Pek çok blogun başarısız olmasının ana nedeni, insanların başladıklarında neye bulaştıklarını bilmemeleridir.

Başarılı bir blogcu, nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz için size özel tavsiyeler verse ne olur?

Bu kılavuzu sizin için yazmamın nedeni budur; böylece daha başlamadan nasıl başarılı olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Her ay yüzbinlerce ziyaretçi alan bloglardan yedi haneli çok sayıda işletme kurdum.

Şu anda okuduğunuz WordPress blogu her yıl yüzbinlerce dolar kazanıyor .

Başarılı bloglama bulmak anında gerçekleşmedi. On yıldan fazla bir süredir bunun için çok çalışıyorum.

Herkes gibi ben de sıfırdan başladım. Blog yok, takipçi yok, gelir yok.

Blogumu her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği noktaya nasıl geldim?

Sadece okumaya devam et, öğreneceksin.

Binlerce millik yolculuğunuz bir WordPress bloguyla başlar.

Başlamak için önceden herhangi bir deneyime veya SEO gibi teknik becerilere ihtiyacınız yok. Benim küçük bir rehberliğimle, sağlıklı bir yöne doğru ilerleyerek bu yolculuğa sağ ayakla başlayabilirsiniz.

Siz hazırsanız ben de hazırım. Blog fikrinizi alıp gerçeğe dönüştürelim.

Bir WordPress Blogu Başlatmak

Şu anda bir WordPress blogu başlatmak mı istiyorsunuz?

Bu bölümde, size mümkün olan en kısa sürede nasıl çalışır duruma getirileceğinin basit bir özetini vereceğim. Daha sonra her adımı daha ayrıntılı olarak ele alacağım.

Blogunuz için bir adınız ve amacınız varsa, yapmanız gerekenler:

  1. Siteniz için bir alan adı ( www.alan -adınız.com ) alın, böylece insanlar sitenizi internette bulabilir.
  2. Sitenizin yaşadığı sunucuyu korumak için bir web barındırıcısı seçin. Siteyi kendiniz barındırmak çok daha fazla zaman ve çaba gerektirecek.
  3. Sitenize wordpress yükleyin.

Peki tüm bunları halletmenin en hızlı yolu nedir?

Hostinge gidip WordPress Starter barındırma planına kaydolursanız üç adımı da aynı anda tamamlayabilirsiniz .

Normalde, bir alan adı, web barındırma ve WordPress kurulumu almak için üç farklı yere gitmeniz gerekir. Hosting ile hepsi tek bir pakette.

Hostinger web barındırma hizmetinizle tek başına ücretsiz bir alan adı almak size 10 ila 15 ABD Doları arasında tasarruf sağlayacaktır. İyi bir etki alanı kayıt şirketi aramak için harcanan zamandan bahsetmiyorum bile.

Ancak Hostinger, WordPress’i kurulum sırasında sitenize önceden yüklediği için daha da fazla zaman kazanırsınız.

Hosting’de bir WordPress blogu kurma sürecinin tamamen basittir.

Aşağıda, her adımda daha fazla ayrıntıya giriyorum. Yolculuğun neresinde olursanız olun, blogunuzu çalışır duruma getirmek için ihtiyacınız olan rehberliği bulacaksınız.

1. Adım: Bir Bloglama Konusu Bulun

En baştan başlayalım. Ne hakkında blog yazacaksın?

Burada neredeyse tamamen özgürsünüz. Gerçekten, tek yapmanız gereken ilgilendiğiniz bir konu seçmek. Tek şart bu.

Konu hakkında (henüz) bir otorite olmanıza gerek yok, ancak öğrenmekten sıkılmayacağınız bir konu olması gerekiyor.

Fırsatlarınızın ne kadar geniş olduğunu anlamak için en popüler blog kategorilerinden bazılarına göz atalım.

En baştan başlayalım. Ne hakkında blog yazacaksın? Burada neredeyse tamamen özgürsünüz. Gerçekten, tek yapmanız gereken ilgilendiğiniz bir konu seçmek. Tek şart bu. Konu hakkında (henüz) bir otorite olmanıza gerek yok, ancak öğrenmekten sıkılmayacağınız bir konu olması gerekiyor. Fırsatlarınızın ne kadar geniş olduğunu anlamak için en popüler blog kategorilerinden bazılarına göz atalım.

Bunlar geniş kategorilerdir. Sadece müzik kategorisinde birbirinden tamamen farklı kaç tane blog türü olduğunu bir düşünün. Eleştirmenler, eğitmenler, solo müzisyenler, gruplar, türler ve daha fazlası için bloglar olacak.

Bu sadece bir konuya karar vermek değil, o konu hakkında nasıl blog yazmak istediğinizi seçmektir . Aktif bir müzisyen ve bir müzik eleştirmeni müzik hakkındaki düşüncelerini paylaşıyor, ancak blogları tamamen farklı görünecek ve hissettirecek.

Herhangi bir blog konusuyla, seçiminiz diğer ilgi alanlarına kolayca yayılabilir. Blogun ilk konusunun sizi ömür boyu bir köşeye sıkıştıracağını düşünmeyin.

Birkaç blog konusunu denemekten çekinmeyin ve ilgi alanlarınıza ve tutkularınıza en uygun olanı görün.

2. Adım: Blogunuz için Bir Alan Adı Seçin

Blog yazacağınız konuyu öğrendikten sonra, blogunuz için bir alan adı almak için ihtiyaç duyduğunuz bilgilere sahip olursunuz.

Alan adı sizin web adresinizdir. Bu blog için bu alan adı neilpatel.com, benim için harika çalışıyor.

Blog konunuzla ve onu nasıl ele alacağınızla ilgili bir şey arıyorsunuz.

Biraz zor olabilir çünkü en iyi alan adlarının çoğu zaten alınmış durumda. Bu, özellikle .com alan adı uzantısını kullanan adlar için geçerlidir.

.biz ve .tech gibi yüzlerce farklı alan adı uzantısı bulunmaktadır. Bunlardan biriyle gitmek için daha fazla şansın olabilir. Yine de yapabiliyorsanız, bir .com uzantısıyla gidin. Gerekirse yaratıcı olun.

Blogunuz için Alan Adı Seçmek İçin Bazı İpuçları

  • Kişisel Adınızı mı Kullanmalısınız Yoksa Daha Genel Bir Konu mu Seçmelisiniz? Bunu cevaplamak basit olmalı. Blog sizin hakkınızda mı yoksa kendinizden ayrı bir marka mı oluşturmaya çalışıyorsunuz?
  • Yazmayı Kolaylaştırın . Birisi yanlışlıkla başka bir web sitesine yazarsa, başkalarının trafiğinizi almasını istemezsiniz!
  • Telaffuz Edilebilir Hale Getirin. Karmaşık yazımlar veya yaratıcı yazım hataları ile insanların kafasını karıştırmaya gerek yok.
  • Kısa Tut. Daha az karakter, kullanıcı için daha az güçlük ve daha az yanlış yazma riski anlamına gelir.
  • Diğer Şirketlerin Marka Adlarını veya Ticari Marka Sloganlarını Kullanmayın. Peşinizden gelecekler ve sizi kapatacaklar!
  • Geniş Anahtar Kelimeler Kullanmaya Çalışın. “Aşçılık” gibi üst düzey konular harikadır, ancak bu büyük fikirleri daha dar konulara bağlamanız gerekir.
  • Blog Adının Anlamlı Olduğundan Emin Olun . Kullanıcı ve Google için sezgisel olması gerekiyor!
  • Rakamlardan ve Kısa Çizgilerden Kaçının. Bunlar insanların kafasını karıştırıyor ve alanı başkalarına anlatmayı zorlaştırıyor.

Mümkünse ana konunuzla ilgili bir terim eklemeye çalışın. Örneğin, yemek tarifleri hakkında yazmayı planlıyorsanız, yemek tarifi veya yemek yapmak gibi bir kelime eklemek isteyebilirsiniz. Zorlamayın, ancak yapabiliyorsanız anahtar terimler eklemeye çalışın.

Memnun olduğunuz alan adlarının kısa bir listesini yapın ve en iyi seçeneği seçin. İstediğiniz alan adı alındığında yeni alan adı fikirleri bulmak için bazı stratejiler.

Fazla düşünme. Anahtar şimdi harekete geçmek ve ivme kazanmaktır. Yeni sayfalar Google’da hemen sıralanmaz, bu nedenle ne kadar erken başlarsanız o kadar iyidir.

Alan adınız kullanıma hazır olduğunda, bir web barındırıcısı bulma zamanı.

3. Adım: Bir Web Sunucusu Bulun

Web barındırma, blogunuza internet üzerinden diğer kullanıcılar tarafından erişilmesini sağlayan bir hizmettir. Bir etki alanı ve web barındırma olmadan, blogunuz çevrimiçi olarak görülmez veya herhangi bir trafik almaz. İkisi ayrılmaz ikili!

Orada birçok farklı web barındırma şirketi var. Güvenilir, güvenli ve iyi bir üne sahip bir tane bulmanız gerekiyor.

Hosting’i şiddetle tavsiye ederim. Birinci sınıf web barındırma hizmeti alabilir ve bir alan adını ücretsiz olarak güvence altına alabilirsiniz.

Ayrıca, bu kaliteli barındırmayı yılda 200 TL’den daha düşük bir fiyata sunuyorlar.

Web barındırma, blogunuza internet üzerinden diğer kullanıcılar tarafından erişilmesini sağlayan bir hizmettir. Bir etki alanı ve web barındırma olmadan, blogunuz çevrimiçi olarak görülmez veya herhangi bir trafik almaz. İkisi ayrılmaz ikili! Orada birçok farklı web barındırma şirketi var. Güvenilir, güvenli ve iyi bir üne sahip bir tane bulmanız gerekiyor. Hostinger'ı şiddetle tavsiye ederim . Birinci sınıf web barındırma hizmeti alabilir ve bir alan adını ücretsiz olarak güvence altına alabilirsiniz.

Her şey WordPress için optimize edilmiştir, bu nedenle kurulum için yapmanız gereken çok az şey vardır. Ve kullanımı kolay bir platform için büyük harcamalar yapmanız gerekmeyecek.

Kurulum sürecini gözden geçirelim.

4. Adım: Sitenizi Hosting’de Kurun

Buraya tıklayarak Hosting’in web sitesine gidin , ardından Şimdi Başlayın’a tıklayın ve Performans Barındırma’yı seçin.

Barındırma planınızı seçtiğinizde, ödeme sayfasına yönlendirileceksiniz. Kişisel ve ödeme bilgilerinizi buraya girin.

Kontrol etmeyi bitirin ve ödeme bilgilerinizi gönderin, ardından Hosting’in harika kurulum sihirbazına yönlendirileceksiniz.

Acemi bir site oluşturucuysanız, size yararlı yardım sağlar, böylece kendi başınıza çok fazla şey çözmek zorunda kalmazsınız. Tecrübeliyseniz, tüm gerekli şeyleri halleder ve ardından vizyonu kafanızda yaratmanıza izin vermek için yolunuzdan çekilir.

Ardından, sitenizin çalışmasını istediğiniz platformu seçeceksiniz. Bir WordPress blogu oluşturmaktan bahsettiğimiz için, devam edin ve soldan WordPress’i seçin.

Blog Açma Levent Demirbas.

Bu süreci daha da kolay ve hızlı hale getirmek istiyorsanız, burada sunulan temalara bir göz atın. Sitenizi arka planlar, resimler, içerik ve daha fazlasıyla dolduracaklar, bu nedenle tek yapmanız gereken, markanıza uyması için fotoğrafları, kelimeleri ve renk şemalarını kendi sitenizle değiştirmek.

Henüz bir temaya bağlı kalmak istemiyorsanız. Daha Fazla Göster düğmesinin altından çok da altında olmayan metin bağlantısına kaydırarak bu adımı her zaman atlayabilirsiniz.

Sonra çok önemli bir adım geliyor. WordPress blogunuzun etki alanını güvence altına alacaksınız.

Solda , Alan Adı Satın Al ‘ın altında Seç’i tıklayın. Kullanılabilir alan adlarını arayabileceğiniz bir alan görünecektir.

Gelecekteki sitenizin alan adını belirlemek için tüm zor işi zaten yaptığınız için, bunu buraya girin ve Ara ‘yı tıkladıktan sonra alanda seçin .

Hosting hesap panonuzdaki sol gezinme menüsünde WordPress’e tıklayarak WordPress sitenizde çalışabilirsiniz.

Bu, WordPress’in kurulu olan mevcut sürümünü, ilgilenilmesi gereken sorunları (yukarıdaki resimde görebileceğiniz gibi, kurulması gereken bir SSL sertifikası gibi) ve çok daha fazlasını gösterecektir.

WordPress zaten kurulu olduğundan, blogunuzu oluşturmaya hemen başlayabilirsiniz. Sağdaki Web Sitesini Düzenle’ye tıklamanız yeterlidir ve WordPress arayüzüne yönlendirilirsiniz.

Siteniz yayında ve ziyaretçiler için hazır. Şimdi sadece içerik oluşturma meselesi. O halde ilk blog gönderisini yazmaya başlayın!

WordPress panonuzdan, soldaki menü çubuğunun üst kısmına yakın bir yerde bulunan Gönderiler üzerine gelin ve ardından Yeni Ekle’yi tıklayın .

WordPress panonuzdan, soldaki menü çubuğunun üst kısmına yakın bir yerde bulunan Gönderiler üzerine gelin ve ardından Yeni Ekle'yi tıklayın .

Bu sizi ilk blog yazınızı yazabileceğiniz yazı editörüne götürecektir.

Ayrıca sitenize sayfalar ekleyebilir (Hakkımda sayfası gibi) veya WordPress blogunuzun istediğiniz gibi görünmesini ve çalışmasını sağlamak için temalar ve eklentiler arayabilirsiniz.

Ancak anahtar, içerik oluşturmaya odaklanmaktır. Bu yüzden en başta bir WordPress blogu oluşturmak istediniz, değil mi?

Bununla birlikte, bir web sitesi oluşturmanın ve barındırma ve alan adını güvence altına almanın zor kısmı geride kaldı. Tebrikler! Aklınıza bir fikir aldınız ve dünyadaki herkesin okuyabileceği bir blog haline getirdiniz.

Bu önemli bir adım ve bu ivmeyi korumak istiyorsunuz.

Sonuç

Artık elinizde bir blog konusu, etki alanı ve barındırma ile gerçek işe dalmaya hazırsınız.

Her şey tutkunuzla başlar. Yazma işine koyduğunuz ve bilginizi ve ilgi alanlarınızı gönderilerinize aktardığınız sürece doğru yoldasınız.

Her blog gönderisini nasıl hazırladığınıza biraz daha özen göstererek hedef kitlenizin ilgisini gerçekten çekmeye başlayabilirsiniz.

Levent Demirbaş

1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu