Google

Google Haritalara Yer Ekleme (Google Konum Ekleme)

Google Haritalar ile ilgili en fazla merak edilen konulardan biri de Google Haritalara yer ekleme konusudur. Google Places adıyla da bilinen Google Haritalar, Analytics ve Google Ads gibi farklı alanlarda internet varlığınızı izlemek ve yönetmek amacıyla Google Benim İşletmem adı ile kontrol panelinde yer aldı.

Google Haritalar günümüzde çok yaygın bir şekilde kullanılır hale geldi. Ayrıca konum ekleme özelliği ile daha da gelişim gösterdi. Bu yazıda Google Haritalara konum ekleme konusunda gerekli tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Günümüzde pek çok kişi mobil cihaz kullanımı yapmaktadır. Bu kullanıma nazaran bazı uygulamalarda yoğun bir kullanıcı artışı yaşanıyor.

Google Haritalar da bu artışı yaşayan önemli uygulamalardan biridir. Google Haritalara konum eklemek özellikle de işletmelere büyük katkı sağlar. Çünkü eklenen konum sayesinde müşterilerinizin sizi bulması daha kolay bir hale gelir. Bu sayede işletmeniz hakkında araştırma yapıldığı zaman kişiler adresinizi hemen bulabilirler.

Bu nedenle Google Haritalara konum eklemesi yapmanız çok önemli bir detaydır. Google Haritalara konum ekleme telefon üzerinden yapılabileceği gibi bilgisayar ya da tablet üzerinden de yapılabilir. Uygulamanın bu özelliğini kullanmanız marka bilinirliğini arttırır. Bu da potansiyel müşteri kazanımı elde etmenize destek sağlar.

Bundan dolayı her işletmenin Google Haritalar konum eklemeyi kullanması tavsiye edilir. Google Haritalara yer eklemek oldukça kolay bir işlemdir. Bu işlem için yapmanız gereken tüm detaylar aşağıda anlatılmıştır. Bu işlemi yaparken cihazınızın internete bağlı olması gerektiğini unutmayın. Ayrıca konum eklemek önemli bir iştir.

Bu nedenle her aşamada dikkatli hareket etmeniz tavsiye edilir. Google Haritaların bu özelliğini kullanarak marka bilinirliğini arttırmayı başaran çok sayıda işletme vardır. Siz de konum ekleme ile büyük bir başarı yakalayabilirsiniz.

Google Haritalara Yer Ekleme ( Video)

Google Haritalara yer eklemek için şu adımları yerine getirmeniz gerekir:

  • Konum ekleme yapabilmek için Google My Business’a giriş yapmalısınız. Bunun için Gmail adresinizi kullanmanız gerekir.
  • Konumları yönet menüsüne girin. Sağ kısımda yer alan “Konum Ekle” butonuna basın. Daha sonra “Tek bir konum ekle” seçeneğini tercih edin.
  • Haritalarda varsa ve yönetimini almak istiyorsanız işletme adınızı yazarak haritayı sahiplenebilmeniz mümkündür. Haritada kaydınız bulunmuyor ise “İşletmenizi Google’a ekleyin” kutucuğuna basın.
  • Açılan pencerede sizden işletme adı talep edilecektir. Bu kısma eklemek istediğiniz işletmenizin adını girin. Ancak işletme adı yazarken semt, ilçe ve il ayrıntılarını kesinlikle yazmayın. Daha sonra ileri butonuna basın.
  • Karşınıza çıkan pencerede sektörünüz ile alakalı olan kategoriyi seçin. Eğer aradığınız kategori yok ise ona yakın bir kategori seçimi de yapılabilir.
  • Mağazanızın ya da ofisinizin gerçek bir konumu bulunuyor ise “Evet” kısmını işaretleyin. Daha sonra ileriye basın.
  • Karşınıza çıkan pencerede sizden eklemek istediğiniz işletmenizin bilgilerini ve adresini doldurmanız istenir. Bu bilgileri doğru bir şekilde yazın. Ardından ilerleyin.
  • Daha sonra Google tarafından size ait olduğu tahmin edilen şubeler veya firmalar listelenecektir. Telefon numaranızla eklenmek istenen konum uyuşuyor ise haritalarda kayıt işleminiz vardır. Bu kayıt ile işleminizi devam ettirebilirsiniz. Eğer bir eşleşme söz konusu değilse “Bu eşleşmiyor” sekmesine basın.
  • Bu konum dışındaki müşterilere de hizmet veriyor musunuz? Sorusunu kendinize uygun şekilde cevaplayın.
  • Bu adımda ise Haritalarda olmasını istediğiniz telefon numarasını ve varsa web sitenizin URL’sini ekleyin. Eğer web sitesine sahip değilseniz Google tarafından ücretsiz bir şekilde web sitesi oluşturma yapabilirsiniz.
  • Tüm aşamaları geçtikten sonra “Son” sekmesine basın.

Böylece Google konum ekleme ​​​​​aşamasının ilk aşamasını tamamlamış olacaksınız. Bu aşamayı geçmeden doğrulama aşamasına geçemezsiniz. Bu nedenle her detayı dikkatli bir şekilde yerine getirmelisiniz. Bu adımları yerine getirdikten sonra Google Haritalar konum doğrulama aşamasına geçebilirsiniz.

Google Haritalar Konum Doğrulama Yöntemi (Anında Onay)

Google Haritalara konum eklemenin en önemli aşaması doğrulama aşamasıdır. Doğrulama aşamasında farklı yöntemler denenebilir.

Bu yöntemler ise şunlardır:

  • Telefon ile doğrulama: Google Haritalara konum eklemeyi çok hızlı bir şekilde doğrulamak istiyorsanız telefonla doğrulama yöntemini denemelisiniz. Eğer telefonla doğrulama seçeneğiniz var ise bu aşamadan doğrulama yapabilirsiniz. Bu doğrulama seçeneğini genel olarak sabit numara ekleyen işletmeler görebilir. Mobil numaraların görünmesi de olasıdır. Ancak bu durum nadirdir.
  • E-posta ile doğrulama: Bu doğrulama aşaması ise URL eklenmesi durumunda gözükecektir. Bu doğrulama seçeneğini görürseniz anında işleme devam edebilirsiniz.
  • Posta yolu ile doğrulama: E-posta veya telefon ile doğrulama seçenekleri bulunmuyor ise posta yoluyla doğrulama yapabilirsiniz. Google tarafından verdiğiniz adres üzerine posta gönderimi yapılır. Posta içerisinde yazan kod sayesinde doğrulama yapabilirsiniz. Posta yolu ile doğrulama 15 günü bulabilir. Bu nedenle anında doğrulama işleme yapılamayabilir. Ancak bu süre daha da uzayabilir. Eğer 15 gün içerisinde bu konuya dair herhangi bir posta almazsanız Google My Business’a destek bölümünden form gönderebilirsiniz.

Google Harita Yer Ekleme Ücretli Mi?

Google konum ekleme işlemi Google Benim İşletmem üzerinden ücretsiz bir şekilde yapılabilir. Hiçbir ödeme işlemi yapmadan Google harita kaydı yapabilirsiniz. Bu sayede internetteki varlığınızı arttırma şansınız olur. Bu nedenden dolayı her işletmenin Google Haritalara yer ekleme yapması tavsiye edilir. Ücretsiz yapılan bu işlem sonucunda Google Haritalarda kendinize yer edinebilirsiniz.

Levent Demirbaş

1999 Samsun Doğumluyum. Doğduğum şehirde yaşamıma devam ediyorum. Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Tasarım eğitimimi tamamladım. Üniversitede Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında aldığım eğitimime ek olarak Dijital Pazarlama ve SEO alanında aldığım eğitimler sonucunda LD&Web Grafik Ajansını Kurdum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu